Achterhoek vlag
  • wakkerlaorne

Dorpsplan Laren, wie heeft er nog input?

Iedere paar jaar wordt er in Laren een Dorpsplan opgesteld om te kijken waar Laren als dorp staat en waar wij naar toe willen. In 2010 is ons laatste Dorpsplan gemaakt. Dit plan heeft in 2017 een update gekregen. Veel zaken die als wens zijn opgenomen in deze plannen zijn gerealiseerd. De gemeente Lochem ziet een Dorpsplan als een waardevol document voor de toekomst van een kern.

In mei 2020 heeft Wakker Laorne tijdens de online Algemene Ledenvergadering een aftrap gegeven voor een nieuw Dorpsplan. Betrokken inwoners van Laren konden zich aanmelden en dit resulteerde al in juni tot een eerste bijeenkomst met een enthousiaste projectgroep. Deze projectgroep is in 2020 diverse keren bij elkaar gekomen wat heeft geresulteerd in een aantal kernpunten voor de thema’s Werken, Wonen, Verkeer en Leefbaarheid. Deze kernpunten zijn gedeeld met de werkgroepen van Wakker Laorne. We komen nu in de fase dat wij een eerste concept van het Dorpsplan 2022 gaan schrijven.

Alhoewel de projectgroep bestaat uit 19 betrokken inwoners van Laren kan het natuurlijk zijn dat wij punten over het hoofd hebben gezien, daarom hierbij een oproep:

Heb je ideeën over Laren die je heel graag de komende jaren gerealiseerd ziet, dan is dit nu je kans! Deel je idee, opmerking of vraag met de projectgroep.

Tot en met 31 december 2021 heb je de tijd om een reactie te geven. Je reactie kan je mailen naar secretariaat@wakkerlaorne.nl.

Kom maar op met je idee! Samen maken wij Laren nog mooier!!

Namens de projectgroep Dorpsplan Laren en Wakker Laorne,
Richard Buitink