Achterhoek vlag

Algemene informatie

Dat Laren een ondernemend dorp is hoeven we jullie niet meer te vertellen. Maar dat onze Larense Ondernemersvereniging 150 leden heeft, wij het enige dorp in de omgeving zijn die geen leegstand van winkels kent en diverse grote evenementen vrijwillig door onze eigen bewoners georganiseerd worden, getuigt van hele actieve en ondernemende inwoners!

Na de oorlog, in 1946, werd de Larensche Middenstands Vereeniging opgericht. Inmiddels is de naam gewijzigd en verenigt ondernemend Laren zich in de “Ondernemersvereniging”. Iedereen die ingeschreven staat bij de KVK mag zich aansluiten bij de club. Alle vormen van ondernemers kunnen lid worden van onze vereniging. Ook bijvoorbeeld agrariërs en ZZP’ers. Ook ondernemers buiten Laren mogen zich aansluiten. Als je maar op één of andere manier binding met Laren hebt.

De grootste activiteit van de Ondernemersvereniging is de organisatie van de kermis. Maar het blijft voor de ondernemers niet bij de organisatie van de kermis. De jaarplanning begint met de nieuwjaarsreceptie voor de leden in januari. In het voor- en najaar vinden de ledenvergaderingen plaats, vaak in combinatie met een bedrijfsbezoek bij een van de leden of een betrokken bedrijf.

In november wordt de intocht van Sinterklaas georganiseerd en vindt de Lochemse Ondernemersavond plaats. Tijdens de donkere dagen in december brengt de Ondernemersvereniging licht in het dorp door het ophangen van verlichting en plaatsen van verlichte kerstbomen. Op verzoek (van leden) worden er trainingen georganiseerd, bijvoorbeeld op het gebied van social media. Vaak zijn deze trainingen kosteloos voor leden.

Het evenemententerrein aan de Verwoldseweg is in het bezit van de vereniging. Dit terrein wordt zo’n 10 keer per jaar verhuurd voor diverse activiteiten, van de Fietsvierdaagse tot de Trekkertrek en parkeergelegenheid voor de St. Steffenrijders. Ook beschikt de vereniging over 125 dranghekken die verhuurd of uitgeleend worden.

We zijn altijd bezig met de vraag; hoe houden we Laren levendig, gezellig en op de kaart? In de toekomst hopen we dat we alle ondernemers betrokken blijven binnen de vereniging en de dorpsgrenzen. Het aantal leden van de vereniging blijft elk jaar nog steeds stijgen. Naast dat de vereniging ondernemers met elkaar in contact wil brengen, hebben ze een breder doel. “We willen Laren leefbaar en gezellig houden. We vertegenwoordigen de ondernemers, hun belangen en doelen.” Ook levert de vereniging een bijdrage aan wat kleinere initiatieven, zoals bij voorbeeld de Lichtjesavond of het kunstgrasveld bij het scholencomplex.

Samen zorgen we voor een levendig en gezellig dorp!
Mooi verhaal maar nu even in ’t kort: Wat krijg je voor je lidmaatschap:

  • Contact met mede-ondernemers
  • Jaarlijkse nieuwjaarsreceptie
  • Jaarlijks bedrijfsbezek bij één van de mede-ondernemers
  • Je draagt (in)direct bij aan de ontwikkeling van het dorp Laren.

Wat krijg je niet:
  • Saaie netwerkborrels
  • Veel vergaderingen
  • Extra verplichtingen.

En dit alles voor € 150,- per jaar!
Hoe je je kan aanmelden?

Stuur een mailtje met je gegevens naar secretariaat@ondernemerslaren.nl

Informatie over het evenemententerrein nodig? Neem dan even contact op met: Arjan Sturris, 06 - 53 83 66 22