Achterhoek vlag
  • wakkerlaorne

Het bestuur stelt zich graag aan u voor:

André Lobbert
Voorzitter werkgroep Duurzaamheid


e-mail: duurzaamheid@wakkerlaorne.nl
Telfnr. 06 - 51 58 97 19

Ik ben geboren in 1966 in Heeten gem. Raalte als oudste zoon op een klein gemengd boerenbedrijf.

Na mijn studie ben ik begonnen als veevoederhandel en agrarisch adviseur in Kring v Dorth waar nu “het Gebakshuus” zit. Daarnaast heb ik samen met Annet sinds 2009 een Welkoop winkel in Heino.

In 1997 ben ik samen met Annet, mijn partner, in Laren komen wonen op een mooie woon-werk locatie “het Molenveld”. Ik ben toen al snel dat jaar in het vrijwilligerswerk gerold via de kermiscommissie, ook om contacten te leggen in Laren als nieuwe inwoner. In 2015 is de toenmalige kermiscommissie onderdeel geworden van het ondernemersbestuur. Ik behartig de functie Dorpszaken. Vanuit die rol had ik regelmatig contact met Wakker Laorne. In 2019 werd ik gevraagd om voorzitter van de werkgroep recreatie en toerisme te worden welke ik nu in oktober 2023 heb overgedragen aan Frank Jonk. Duurzaamheid waaronder de energietransitie werd een steeds belangrijker en actueler item. Vanuit mijn betrokkenheid bij Aardgasvrij Laren ben ik gevraagd of ik de werkgroep Duurzaamheid nieuw leven in wilde blazen. We zijn najaar 2021 hier mee gestart en sindsdien ben ik voorzitter van deze werkgroep.

Uitgangspunt voor de werkgroep is dat initiatieven haalbaar en betaalbaar zijn met voldoende maatschappelijk draagvlak. Deelprojecten die daaruit zijn ontstaan zijn Energiecafés, BiogasHUB Laren-Lochem en het project kleine boeren erfmolens.Maar duurzaamheid is meer, namelijk ook biodiversiteit, circulair gebruik van producten (grondstoffen), energie besparen en aandacht voor water (teveel of teweinig) icm klimaat veranderingen.

Als jullie ideeën of vragen/opmerkingen hebben, neem dan contact met mij op.


Frank Jonk
Voorzitter werkgroep Recreatie en Toerismee-mail: recreatie_en_toerisme@wakkerlaorne.nl

Mijn naam is Frank Jonk, ik ben 32 jaar oud en woon met mijn verloofde Melanie en zoontje Floris (1,5) in Borculo.
Oorspronkelijk ben ik geboren in Voorburg, maar ben daarna als baby van 6 maanden oud al verhuisd naar Borculo. Ik ben dus niet in de achterhoek geboren, maar wel getogen! Wat heb ik dan met Laren? Ik werk in Laren, mijn zus woont in Laren en mijn ouders wonen in Laren!
Na bijna 14 jaar als marinier gediend te hebben en diverse internationale trainingen en een uitzending gedaan te hebben, heb ik begin 2022 samen met mijn tweelingbroer Roel, Unieke Uitjes overgenomen, dit runnen we nu samen met veel plezier. Tussendoor volgde ik nog een deeltijdstudie HR-management, maar die heb ik even op pauze gezet vanwege de overname van Unieke Uitjes.

Als vrijwilliger ben ik actief bij scouting en doe ik momenteel beroepingswerk voor de kerk (gemeente de wijngaard).
Als hobby sport ik heel graag. In de winter ligt de nadruk op survival en mountainbiken. In de zomer houdt ik me bezig met triathlon sporten (zwemmen, fietsen, hardlopen) en doe zo af en toe graag mee aan een wedstrijd.

Sinds oktober 2023 ben ik voorzitter geworden van deze werkgroep en kijk er naar uit om samen met deze (zeer) betrokken vrijwilligers Laren nóg aantrekkelijker te maken!

Eva Schoneveld
Penningmeester Wakker Laorne


Eva Schoneveld

e-mail: penningmeester@wakkerlaorne.nl

Mijn naam is Eva Schoneveld, 27 jaar oud en geboren en getogen in Laren. Samen met mijn man woon ik op een melkveebedrijf in het buitengebied van Laren. Ik ben orthopedagoog en werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Sinds 2022 ben ik penningmeester van Wakker Laorne. Ik vind het belangrijk en leuk om vrijwilligerswerk te doen en betrokken te zijn bij mooie projecten en initiatieven in het dorp!  


Hendri Eggink

Voorzitter werkgroep Leefbaarheid
e-mail: leefbaarheid@wakkerlaorne.nl
tel. 06 - 12 61 61 29

Aandachtspunten:
- Behoud en versterken van de leefbaarheid in het dorp Laren
- Klompenpad (coördinatie)
- MTB-route
- Parkbankenplan
- Biodiversiteit

Hendri Eggink, ik ben geboren (1970) en getogen in Laren en momenteel werkzaam bij een milieuadviesbureau voor asbestinventarisaties en bodemonderzoeken. Ik hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk.

Sinds 2010 maak ik deel uit van de werkgroep Leefbaarheid. In de afgelopen jaren zijn vanuit de werkgroep diverse mooie projecten afgerond. In 2018 heb ik de functie van werkgroepvoorzitter overgenomen. Samen met de werkgroepleden hoop ik een bijdrage te leveren aan het behouden en versterken van de leefbaarheid in het dorp Laren.

Binnen de werkgroep kennen wij bijzonder goede sfeer en het aanbod van onderwerpen, op het gebied van Leefbaarheid, is zeer uiteenlopend.

Richard
Buitink
Voorzitter Wakker Laorne en interim-voorzitter werkgroep Wonen


e-mail: voorzitter@wakkerlaorne.nl

tel. 06 - 10 90 55 16

Aandachtpunten:
- Dagelijks bestuur
- Algemeen bestuur
- Wonen

Richard Buitink, sinds 2017 voorzitter van het bestuur van Wakker Laorne en sinds 2022 interim-voorzitter van de werkgroep Wonen. In 1973 ben ik geboren en later grotendeels getogen in Laren. Na vele jaren bij Rabobanken in de regio te hebben gewerkt ben ik in 2013 gestart als zelfstandig zakelijk financieringsspecialist. Ik help hierbij ondernemers om de financiering voor investeringsplannen te realiseren. Sinds 2020 werk ik als franchisenemer voor Credion. Ik ben verantwoordelijk voor de vestiging Deventer-Zutphen.

Het vrijwilligerswerk zat er bij mij al vroeg in. Op mijn 16de begon ik als jeugdleider bij Witkampers en sinds die tijd is het vrijwilligerswerk onderdeel van mijn leven. Ik kan enorm genieten van nieuwe initiatieven die de leefbaarheid van Laren bevorderen. Zelf heb ik een steentje bijgedragen aan bijvoorbeeld het kunstgrasveld bij de scholen, het Anjagersontbijt op kermismaandag en het Ondernemershuis.

Het vrijwilligerswerk, in welke vorm ook, stimuleer ik van harte en geeft veel voldoening. Het is een uitstekende manier om te ervaren hoeveel enthousiasme er is in ons mooie Laren!


Herman Haijtink
Voorzitter werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheide-mail: verkeer_en_veiligheid@wakkerlaorne.nl
tel: 06 - 51 75 52 10

In 1961 ben ik geboren op een boerderij aan de Rossweg in Groot Dochteren. Nadat mijn vrouw Henny en ik 5 jaar in Didam hadden gewoond hebben we in 1991 het huis ‘De Flesch’ op een paar honderd meter afstand van mijn ouderlijk huis gekocht. Hier wonen we nog steeds met heel veel plezier. Na 34 jaar in het management van productiebedrijven te hebben gewerkt vul ik nu mijn dagen met mijn hobby’s waaronder klussen en motorrijden. Daarnaast werk ik nog gemiddeld 2 dagen per week als oproepkracht in de autoberging. Omdat ik nu behoorlijk veel vrije tijd heb vind ik het belangrijk om me in te zetten voor het algemeen (in dit geval plaatselijk) belang. Door mijn werk in de autoberging heb ik affiniteit met verkeer en verkeersveiligheid en daarom voel ik me goed thuis in mijn rol als voorzitter van deze werkgroep.

De aandacht van de werkgroep en mij richt zich vooral op inwoners die klachten hebben over of hinder ondervinden van bepaalde verkeerssituaties. Wij ondersteunen ze in het overleg met de gemeente en/of provincie over het vinden van een oplossing.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jolien Braakman
Voorzitter werkgroep Communicatie

Joyce Dekker
Secretaris