Achterhoek vlag
  • wakkerlaorne

Weer directe busverbinding Deventer - Lochem - Borculo

Vanaf 11 december is er weer een directe busverbinding op het traject Deventer - Lochem - Borculo.

Vorig jaar is de busverbinding tussen Deventer en Borculo (lijn 56) opgeheven. Dit heeft tot veel verontwaardiging bij zowel inwoners als de gemeente geleid. Door zowel gemeente als diverse belangenverenigingen, waaronder Wakker Laorne, is veel druk op de provincie en Arriva uitgeoefend om deze verbinding weer terug te krijgen. En met succes…

Met ingang van 11 december a.s. gaat de nieuwe dienstregeling in. Daarmee komt er weer een overstapvrije verbinding tussen Deventer, Lochem en Borculo en dus ook voor Laren. Deze lijn 57 rijdt 1 keer per uur.

Uiteraard zijn we blij dat onze inspanningen tot resultaat hebben geleid. Uit de gesprekken met de provincie en Arriva is duidelijk geworden dat men voortdurend probeert een zo goed mogelijk werkend openbaar vervoer netwerk aan te bieden.

Aan de andere kant spelen kosten natuurlijk een belangrijke rol. Om lijnen enigszins rendabel te houden is het wel belangrijk dat er voldoende gebruik van gemaakt wordt. We hopen dan ook dat veel reizigers (weer) in zullen stappen op lijn 57 zodat we in de toekomst kunnen praten over uitbreiding van de dienstregeling in plaats van afschaling van het aantal ritten.

(Foto: Wikipedia)