Achterhoek vlag
  • wakkerlaorne

Geslaagde bermopruimactie zorgt voor een schoner natuur

Zaterdag 23 maart werd voor inmiddels de 16e keer de bermenopruimactie door de werkgroep Leefbaarheid georganiseerd. Onder een bewolkte hemel met een frisse noordenwind gingen de vrijwilligers klokslag negen uur gewapend met een afvalknijper en vuilniszak op pad.

De ruim dertig vrijwilligers verzamelden zich zaterdagmorgen in de kantine van de Braninkhal waar zij na een kop koffie/thee de instructies kregen en nadien in tweetallen werden ingedeeld.

De bermenopruimactie is wederom geslaagd. Over het algemeen is er minder zwerfafval uit de bermen in en rondom dorp Laren verzameld. Opmerkelijk zijn de vele fastfood verpakkingen langs de invalswegen vanaf de A1. De actie werd gelijktijdig gehouden met de landelijke opschoondag van Nederland Schoon. Zwerfafval staat nog altijd in de top 10 van ergernissen.

Na het voltooien van hun taak werden de vrijwilligers getrakteerd op de gebruikelijke versnapering en een voorjaarsbloeier. De werkgroep Leefbaarheid bedankt de vrijwilligers nogmaals voor hun inzet!!