Achterhoek vlag
  • wakkerlaorne

Energiecafé voor alle inwoners

Energie besparen, je eigen energie opwekken of nieuwe energievoorzieningen in je huis: de afgelopen maanden heeft iedereen daar wel eens over nagedacht.
Maar hoe pak je dat aan? Hoe verduurzaam jij je huis, waarmee moet je beginnen, welke stappen kunnen worden gezet om zelf energie op te wekken, wat kost dat allemaal, welke subsidiemogelijkheden zijn er en wat levert een collectieve aanpak op?

Speciaal voor alle inwoners van Laren en omstreken organiseren Wakker Laorne, BEO en St. Larensebroek e.o. in samenwerking met gemeente Lochem en Lochem Energie een energiecafé op dinsdagavond 22 november (aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur) in het Kulturhus het Kruispunt aan de Verwoldseweg 1, 7245 AG te Laren Gld.

Investeren in de toekomst
Op deze avond kijken we hoe je energiebehoefte eruitziet. De avond is bedoeld om je te informeren en daarna een plan te maken om je huis te verduurzamen en je energierekening omlaag te brengen.
De avond start met een korte algemene presentatie over wat de energietransitie betekent voor bewoners. In de presentatie komen o.a. cijfers over het huidige energieverbruik in ons dorp aan bod en met welke ontwikkelingen we rekening moeten houden. Daarna worden informatie en ervaringen uitgewisseld aan gesprekstafels met mensen met dezelfde energieomstandigheden, onder leiding van een gespreksleider of energiecoaches.
Na afloop ontvangt iedereen een handig boekje mee naar huis, boordevol informatie over verschillende manieren om energie (en dus geld) te besparen en om je huis te verduurzamen.

Aanmelden
Als je geïnteresseerd bent, meld je dan tijdig aan. Aanmelden voor de avond, die gratis toegankelijk is, kan via duurzaamheid@wakkerlaorne.nl of via 06-12 61 61 29. Vermeld bij de aanmelding s.v.p. het soort huis waar je in woont en het bouwjaar daarvan: dan kunnen wij je van zo gericht mogelijke informatie voorzien.

Heb je interesse maar kan je 22 november niet aansluiten? Laat het ons dan ook weten.
Meer info volgt via www.larengelderland.nl