Achterhoek vlag

Sinterklaas welkom in het Kulturhus

donderdag 10 november 2022 Jolien

Op zaterdag 19 november arriveert Sinterklaas en zijn pieten in Laren. Het feestelijke welkom na de optocht is, na drie jaar, weer in Kulturhus ’t Kruispunt.
Sint en de pieten slapen in de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen komen ze ophalen om 13.30 uur aan de Huenderstraat. Daarna gaat het in optocht met Apollo naar het Kulturhus, alwaar een gezellig programma voor de kinderen plaats vindt, aangeboden door de Ondernemers Laren.

Op zaterdag 12 november zetten Sinterklaas en zijn pieten voet op Nederlandse bodem in Hellevoetsluis. Een week later na dit feestelijke welkom, komt hij naar Laren. Sinterklaas komt dit jaar met de pieten Hugo, Sandor, Diego en Carlos. Ze vinden het een geweldige service, dat ze kunnen overnachten in Laren. Maar op het welkom in het Kulturhus verheugen zij zich het meest. In de grote kerkzaal op een podium gaan Sint en de pieten de kinderen een uurtje vermaken. Ook zullen een aantal kinderen van de basisschool een paar stukjes doen voor Sinterklaas.

Rond 13.30 uur mogen een aantal kinderen mee het hotel in om Sinterklaas en de pieten op te halen. Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop en de Sint in de koets. De route gaat via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar het Kulturhus, waar de stoet rond twee uur aan komt.
Daar zal Sinterklaas welkom geheten worden door voorzitter Jeroen Stekelenburg en natuurlijk door honderden enthousiaste kinderen met hun ouders (en grootouders). Er zal een gezellig programma gebracht worden met muziek en dans. En natuurlijk gaan de pieten ook zorgen voor de nodige spanning. En of alles gaat lukken, dat is altijd maar weer de vraag. Er zijn geruchten dat de pieten gaan goochelen…..

Na het programma, rond kwart over drie, wanneer de Sint en pieten naar elders gaan, krijgen alle kinderen bij de uitgang namens Ondernemers Laren nog iets lekkers aangeboden door de pieten.

(Foto: Adobe Stock)