Achterhoek vlag

Agenda

 • maandag
  1
  april
  Paasvolleybaltoernooi Forza (12:00 - 17:00)Het jaarlijkse paasvolleybaltoernooi op tweede paasdag in Hoeflo, Harfsen! Dit jaar valt dat op maandag 1 april.
  Iedereen kan en mag mee doen. Verzamel dus je familie, vrienden, buren, collega’s of wie dan ook en kom gezellig volleyballen!!

  Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 11 spelers. Om het zo eerlijk mogelijk te houden, gelieve niet meer dan 2 competitie spelende senioren volleyballers per team in het veld. Je kunt je opgeven door je teamnaam en contactgegevens van de aanvoerder te sturen via de mail: paasvolleybalforza@outlook.com of via de app: 0627597902

  De kosten zijn 30 euro per team.
  maandag
  1
  april
  Paasshow Slootsmid (10:00 - 17:00)Na een periode van 12 jaar haalt Slootsmid een oude traditie van stal in de vorm van de traditionele paasshow. In Laren wordt er een Paasshow georganiseerd waarbij de nieuwste machines worden getoond en wordt ingespeeld op de huidige actualiteiten.
  zaterdag
  6
  april
  Apollo: Maestro! (19:15)Op zaterdag 6 april gaan vier bekende Larenaren tijdens een onvergetelijk concert, strijden om de eervolle titel "Maestro Laren 2024".

  Het concept van dit concert is bij velen bekend door het tv programma Maestro, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen om als beste dirigent een orkest te leiden. De deelnemers die deze uitdaging in Laren aan durven gaan zijn Ronnie Degen, Roel de Vries, Ingri Imenkamp en Bastian Beuzel.

  Elke deelnemer zal een eigen muziekstuk dirigeren en een deskundige jury zal de kunsten van de maestro's nauwlettend beoordelen. Daarnaast mag ook het publiek hun stem uitbrengen om zo mee te beslissen wie de titel van Larense Maestro 2024 verdient. 

  Vanaf 19.15 uur is de zaal open voor publiek en kan men eerst genieten van het muzikale talent van het leerlingenorkest van Apollo. 

  Het belooft dus een spectaculaire avond te worden die u niet mag missen!

  De entreeprijs is € 12,50 per persoon en kaarten zijn vanaf zondag 10 maart om 12.00 uur verkrijgbaar via de ticketlink op de site van Apollo.

  zaterdag
  6
  april
  Inzameling Laornse Spullenmarkt (10:00 - 12:00)

  Op 6 april is er weer de mogelijkheid om uw goede gebruikte spullen te brengen naar onze opslag bij de familie Schoneveld aan de Dennendijk 9, 7216 PS Kring van Dorth. Daar zijn we met een aantal vrijwilligers aanwezig om meteen de spullen te selecteren. Als de spullen stuk of beschadigd zijn, kunnen we ze niet in nemen. Misschien goed om zelf ook op die manier naar de spullen te kijken, voordat ze in een doos gestopt worden.

  De Laornse Spullenmarkt wordt gehouden op zaterdagmiddag 7 september tijdens de Larense kermis. We willen graag goede, mooie (en schone) spullen verkopen, vandaar ook de naam ‘spullenmarkt’ in plaats van ‘rommelmarkt’. Wat we in ieder geval niet innemen zijn: witgoed (zoals koelkasten, wasmachines), grote meubelstukken, kleding en schoeisel.

  De mogelijkheid voor het brengen van spullen is er op iedere 1e zaterdag van de maand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf uw spullen te komen brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 06-55298791. We zullen dan zo mogelijk op de hierboven genoemde data de spullen bij u komen halen.

  De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk initiatief van Kulturhus ’t Kruispunt en de Protestantse gemeente te Laren Gld. Evenals vorig jaar zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel binnen onze dorpsgemeenschap, waarover later meer.

  Graag zien we u op één van de inzameldagen aan de Dennendijk 9 (Kring van Dorth).

  zaterdag
  13
  april
  Repair Café (09:30 - 12:30)

  Op zaterdag 13 april draait het weer om repareren.

  Al vele inwoners van Laren en omgeving zijn u de afgelopen 10 jaar voorgegaan en hebben de weg naar het Repair Café gevonden, en zijn door onze vrijwilligers al vele honderden reparaties uitgevoerd.

  Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze ook voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen deskundigheid.

  Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan. Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

  De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom.

  Tot ziens op zaterdag 9 maart tussen 09.30 uur en 12.30 uur aan de Verwoldseweg 1 in Laren.

  Bent u op deze dag verhinderd? Iedere tweede zaterdag van de maand staan wij voor u klaar!                             

  Zaterdag11 mei is er weer een Repair Café.

  zaterdag
  13
  april
  Energiecafé (09:30 - 12:30)

  Deze ochtend helpt een lid van de werkgroep Duurzaamheid van Wakker Laorne u graag op weg wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld isoleren, warmtepompen, zonnepanelen of energiesubsidies.

  Bent u op deze dag verhinderd? Iedere tweede zaterdag van de maand is er een Energiecafé (gelijktijdig met Repair Café)

  Locatie: Kulturhus 't Kruispunt

  zondag
  14
  april
  Laornse Snuffelroute (10:00 - 16:00)Je kent dat wel... spullen op zolder, spullen in de garage, spullen in een kast... het staat er maar en je doet er niets meer mee. Maar weggooien is ook jammer! In dat geval is de Laornse snuffelroute echt iets voor jou!
  Verzamel al je spulletjes en verkoop deze op zondag 14 april.

  Om mee te doen met de Laornse Snuffelroute dien je je aan te melden door een mail te sturen naar Laornsesnuffelroute@gmail.com met vermelding van je naam en adres en een korte omschrijving wat je te koop aanbiedt.
  Aanmelden kan tot en met 15 Maart

  Wat kan je verkopen?
  Kinderkleding, dames/heren kleding, boeken, speelgoed, antiek/brocante, multimedia, elektronica, woonaccessoires etc.
  De categorieën zet de organisatie op de plattegrond die verspreid worden (ook online).

  Poster
  Iedere deelnemer krijgt een poster, waardoor mensen kunnen zie dat je mee doet. Een volle oprit aangekleed met bijvoorbeeld wat vlaggetjes zorgt natuurlijk ook voor een goede zichtbaarheid.

  Buitengebied
  Woon je in het buitengebied, dan kun je ook meedoen, maar om meer kopers te trekken kun je bijvoorbeeld samen met iemand die in de kern van Laren woont, spullen verkopen. In de kern wordt het waarschijnlijk drukker dan het buitengebied en heb je meer kans op van je spullen af te komen.

  Hoe weten de mensen dat ik spulletjes te koop heb?
  Al je je aanmeldt, kom je op een plattegrond te staan met het adres wat je verkooppunt is.
  zondag
  14
  april
  Wandeltocht Rondom Exel (09:00 - 12:00)Het is mogelijk om te kiezen tussen vier afstanden: 6, 10, 15 en 20 km. De routes gaan over wegen, verharde en onverharde paden en slingeren over diverse landgoederen in de mooie omgeving van Exel. Onderweg kan genoten worden van de natuur die ontwaakt in het voorjaar. Bloeiende bomen en planten, fluitende vogels en een zeer mooie omgeving!

  De start is bij de fam. Woestenenk, Verwoldseweg 37 te Laren. (op de kruising Verwoldseweg-Holmershuizen, met parkeergelegenheid ter plaatse)

  Er zijn verschillende starttijden voor de afstanden:
  20 km tussen 9.00 en 11.00 uur
  10 en 15 km tussen 9.00 en 12.00 uur
  6 km tussen 10.00 en 12.00 uur
  Bij de inschrijving is er gelegenheid om een kopje koffie te bestellen.

  Voor alle afstanden (behalve de 6 km) is er halverwege een pauzeplaats met catering en toilet.
  Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

  Het inschrijfgeld is € 4,00 (pin is mogelijk), bij de start te voldoen.

  woensdag
  17
  april
  Algemene Ledenvergadering Wakker Laorne (19:30)
  Op woensdag 17 april 2024 is de Algemene Ledenvergadering van Wakker Laorne, waarvoor wij u van harte uitnodigen.

  We zien u graag om 20:00 uur bij Witkamp. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:30 uur.

  Na het officiële deel van de ALV nemen de eigenaren van landgoed Oolde, Robert en Cathrien Croll, ons mee in de geschiedenis van het landgoed en wat er allemaal bij komt kijken om een landgoed als Oolde in stand te houden.
  woensdag
  24
  april
  Schoolvoetbaltoernooi (13:00 - 17:30)Ook dit jaar zal er het schoolvoetbaltoernooi georganiseerd worden voor de basisschoolgroepen 3, 4, 5 en 6. De uitnodigingen zijn inmiddels verzonden aan de scholen in Almen, Barchem, Harfsen, Laren, Lochem en Nettelhorst. De wedstrijden worden gespeeld met mixteams bestaande uit 6 spelers. Het toernooi start om 13.00 uur en de laatste wedstrijden eindigen rond 17.30 uur.
  zaterdag
  27
  april
  Koningsdag (10:00)Koningsdag georganiseerd door Laren & Oranje
  vanaf 10.00 uur terras 't Langenbaergh
  zaterdag
  27
  april
  OJWL Koningsdag (14:00)Vanaf 14.00 uur live muziek, gezelligheid én vrije toegang.

  Met muziek van ALIVE, Stef Ekkel, Fuze Coverband, Beatcrooks en Ammar!

  Organisatie: OJWL
  Locatie: Witkamp
  Entree: gratis
 • zaterdag
  4
  mei
  Herdenking 4 mei (19:00)Herdenkingsdienst georganiseerd door Laren & Oranje
  vanaf 19.15 uur bij de monumenten naast de Kerk.
  zaterdag
  4
  mei
  Inzameling Laornse Spullenmarkt (10:00 - 12:00)Op 4 mei is er weer de mogelijkheid om uw goede gebruikte spullen te brengen naar onze opslag bij de familie Schoneveld aan de Dennendijk 9, 7216 PS Kring van Dorth. Daar zijn we met een aantal vrijwilligers aanwezig om meteen de spullen te selecteren. Als de spullen stuk of beschadigd zijn, kunnen we ze niet in nemen. Misschien goed om zelf ook op die manier naar de spullen te kijken, voordat ze in een doos gestopt worden.

  De Laornse Spullenmarkt wordt gehouden op zaterdagmiddag 7 september tijdens de Larense kermis. We willen graag goede, mooie (en schone) spullen verkopen, vandaar ook de naam ‘spullenmarkt’ in plaats van ‘rommelmarkt’. Wat we in ieder geval niet innemen zijn: witgoed (zoals koelkasten, wasmachines), grote meubelstukken, kleding en schoeisel.

  De mogelijkheid voor het brengen van spullen is er op iedere 1e zaterdag van de maand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf uw spullen te komen brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 06-55298791. We zullen dan zo mogelijk op de hierboven genoemde data de spullen bij u komen halen.

  De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk initiatief van Kulturhus ’t Kruispunt en de Protestantse gemeente te Laren Gld. Evenals vorig jaar zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel binnen onze dorpsgemeenschap, waarover later meer.

  Graag zien we u op één van de inzameldagen aan de Dennendijk 9 (Kring van Dorth).
  zondag
  5
  mei
  Opening zwemseizoen 2024 (13:00)

  Op zondag 5 mei openen we vanaf 13.00 uur de poort voor alle schoolkinderen én hun ouders uit Laren en omliggende dorpen. Om 13.15 uur vindt de officiële opening plaats met een massaal openingsbommetje! En ja, deze keer mogen ook de ouders mee doen! Op de feestelijke seizoensopening is de toegang gratis en krijgen alle kinderen één broodje knakworst.

  zaterdag
  11
  mei
  Repair Café (09:30 - 12:30)

  Op zaterdag 11 mei draait het deze keer niet om repararen, aangezien het Pinkstervakantie is en een aantal vrijwilligers op vakantie gaan.

  Zaterdag 8 juni is er weer een Repair Café.

  vrijdag
  24
  mei
  De Laornse Dorpskwis 2024 Vrijdagavond 24 mei 2024 wordt de derde editie van De Laornse Dorpskwis georganiseerd. Gelijk aan de voorgaande edities zit er een pauze tussen en wordt 2023 overgeslagen.
  In 2018 vond de eerste editie plaats en 22 april 2022 was de tweede editie aan de beurt met een record aantal teams van 75 teams. De komende editie wil de organisatie dat aantal wederom halen of verder uitbreiden. Ondertussen wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan nieuwe vragen. “Toekomstige deelnemers moeten dus nu al ogen en oren open houden en belangrijke momenten in en rondom Laren goed onthouden. Want het kan zo maar zijn dat we een hint of een tip geven”, aldus een enthousiaste Sanne Witten, die samen met Christiaan Harkink en Christian Beuzel de organisatie komt versterken. Op de vraag wanneer de inschrijving open gaat kan Sanne duidelijk zijn: “De inschrijving voor de derde editie gaat nog voor de zomer van 2023 open. Houd daarvoor onze website en onze sociale kanalen in de gaten!”
  Ook bij deze editie vindt er aansluitend aan de kwisavond, een uitslagenavond plaats.
  Deze staat gepland op vrijdagavond 14 juni 2024.
  maandag
  27
  mei
  Avondvierdaagse (18:30)

  Wandeldorp Laren organiseert van 27 mei t/m 30 mei de avondvierdaagse. Ook volwassenen die zonder kinderen mee willen lopen, zijn van harte welkom.

  Start is 18.30 en de laatste avond 18.00 uur. Er kan 3, 5 of 10 kilometer gelopen worden. 

  Kosten € 6,00 wanneer je alle avonden wilt meelopen.
  Inschrijven in persoon op ODB De Branink, Verwoldseweg 14) of via avond4daagselaren@gmail.com

  dinsdag
  28
  mei
  Avondvierdaagse (18:30)

  Wandeldorp Laren organiseert van 27 mei t/m 30 mei de avondvierdaagse. Ook volwassenen die zonder kinderen mee willen lopen, zijn van harte welkom.

  Start is 18.30 en de laatste avond 18.00 uur. Er kan 3, 5 of 10 kilometer gelopen worden. 

  Kosten € 6,00 wanneer je alle avonden wilt meelopen.
  Inschrijven in persoon op ODB De Branink, Verwoldseweg 14) of via avond4daagselaren@gmail.com

  woensdag
  29
  mei
  Avondvierdaagse (18:30)Wandeldorp Laren organiseert van 27 mei t/m 30 mei de avondvierdaagse. Ook volwassenen die zonder kinderen mee willen lopen, zijn van harte welkom.

  Start is 18.30 en de laatste avond 18.00 uur. Er kan 3, 5 of 10 kilometer gelopen worden. 

  Kosten € 6,00 wanneer je alle avonden wilt meelopen.
  Inschrijven in persoon op ODB De Branink, Verwoldseweg 14) of via avond4daagselaren@gmail.com

  donderdag
  30
  mei
  Avondvierdaagse (18:00)

  Wandeldorp Laren organiseert van 27 mei t/m 30 mei de avondvierdaagse. Ook volwassenen die zonder kinderen mee willen lopen, zijn van harte welkom.

  Start is 18.30 en de laatste avond 18.00 uur. Er kan 3, 5 of 10 kilometer gelopen worden. 

  Kosten € 6,00 wanneer je alle avonden wilt meelopen.
  Inschrijven in persoon op ODB De Branink, Verwoldseweg 14) of via avond4daagselaren@gmail.com

 • zaterdag
  1
  juni
  Inzameling Laornse Spullenmarkt (10:00 - 12:00)

  Op 1 juni is er weer de mogelijkheid om uw goede gebruikte spullen te brengen naar onze opslag bij de familie Schoneveld aan de Dennendijk 9, 7216 PS Kring van Dorth. Daar zijn we met een aantal vrijwilligers aanwezig om meteen de spullen te selecteren. Als de spullen stuk of beschadigd zijn, kunnen we ze niet in nemen. Misschien goed om zelf ook op die manier naar de spullen te kijken, voordat ze in een doos gestopt worden.

  De Laornse Spullenmarkt wordt gehouden op zaterdagmiddag 7 september tijdens de Larense kermis. We willen graag goede, mooie (en schone) spullen verkopen, vandaar ook de naam ‘spullenmarkt’ in plaats van ‘rommelmarkt’. Wat we in ieder geval niet innemen zijn: witgoed (zoals koelkasten, wasmachines), grote meubelstukken, kleding en schoeisel.

  De mogelijkheid voor het brengen van spullen is er op iedere 1e zaterdag van de maand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf uw spullen te komen brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 06-55298791. We zullen dan zo mogelijk op de hierboven genoemde data de spullen bij u komen halen.

  De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk initiatief van Kulturhus ’t Kruispunt en de Protestantse gemeente te Laren Gld. Evenals vorig jaar zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel binnen onze dorpsgemeenschap, waarover later meer.

  Graag zien we u op één van de inzameldagen aan de Dennendijk 9 (Kring van Dorth).

  zondag
  2
  juni
  Oldtimerstoertocht Laren (10:00)
  Oldtimertoertocht vanuit Laren

  De tocht van vorig jaar smaakte naar meer. Toen werd er door ruim 30 oldtimers een route van zo'n 110 kilometer gereden.
  Meer informatie volgt.
  zaterdag
  8
  juni
  Repair Café (09:30 - 12:30)Op zaterdag 8 juni draait het weer om repareren.

  Al vele inwoners van Laren en omgeving zijn u de afgelopen 10 jaar voorgegaan en hebben de weg naar het Repair Café gevonden, en zijn door onze vrijwilligers al vele honderden reparaties uitgevoerd.

  Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze ook voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen deskundigheid.

  Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan. Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

  De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom.

  Tot ziens op zaterdag 8 juni tussen 09.30 uur en 12.30 uur aan de Verwoldseweg 1 in Laren.

  Bent u op deze dag verhinderd? Iedere tweede zaterdag van de maand staan wij voor u klaar!
  donderdag
  13
  juni
  Manana Manana Mañana Mañana is een geestverruimd festival ver weg van de grijze massa. Met een prachtig festivalterrein bestaande uit bos, water en grasland. Door de wol geverfde legends, aanstormend talent en bezoekers staan vanaf de ochtend tot diep in de nacht op de zeven podia. Bijna elk genre is aanwezig: van surf, comedy, punk, electro, rock, blues, acrobatiek, singer-songwriter, poëzie tot latin. Hier ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene. Live, ongepolijst voor je neus.

  Locatie: Landgoed Oolde
  vrijdag
  14
  juni
  Manana Manana Mañana Mañana is een geestverruimd festival ver weg van de grijze massa. Met een prachtig festivalterrein bestaande uit bos, water en grasland. Door de wol geverfde legends, aanstormend talent en bezoekers staan vanaf de ochtend tot diep in de nacht op de zeven podia. Bijna elk genre is aanwezig: van surf, comedy, punk, electro, rock, blues, acrobatiek, singer-songwriter, poëzie tot latin. Hier ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene. Live, ongepolijst voor je neus.

  Locatie: Landgoed Oolde
  zaterdag
  15
  juni
  Manana Manana Mañana Mañana is een geestverruimd festival ver weg van de grijze massa. Met een prachtig festivalterrein bestaande uit bos, water en grasland. Door de wol geverfde legends, aanstormend talent en bezoekers staan vanaf de ochtend tot diep in de nacht op de zeven podia. Bijna elk genre is aanwezig: van surf, comedy, punk, electro, rock, blues, acrobatiek, singer-songwriter, poëzie tot latin. Hier ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene. Live, ongepolijst voor je neus.

  Locatie: Landgoed Oolde
  zondag
  16
  juni
  Manana Manana Mañana Mañana is een geestverruimd festival ver weg van de grijze massa. Met een prachtig festivalterrein bestaande uit bos, water en grasland. Door de wol geverfde legends, aanstormend talent en bezoekers staan vanaf de ochtend tot diep in de nacht op de zeven podia. Bijna elk genre is aanwezig: van surf, comedy, punk, electro, rock, blues, acrobatiek, singer-songwriter, poëzie tot latin. Hier ontdek je de krenten uit de pap van de (inter)nationale muziekscene. Live, ongepolijst voor je neus.

  Locatie: Landgoed Oolde
  woensdag
  19
  juni
  Ouderenreis Laren en Oranje 2024 Ouderenreis georganiseerd door Laren & Oranje
  vrijdag
  21
  juni
  Laornse Dorpskwis - feestavond Afsluitende feestavond van de Laornse Dorpskwis waarop de winnaars bekend worden gemaakt.
  zaterdag
  29
  juni
  GD Festival 2024 (15:00)Zaterdag 29 juni is het weer tijd voor het GDFestival!
  Vanaf 15.00 uur genieten van de muziek, het lekkere festival food, de vele activiteiten, acts en alle extra's.

  Locatie: Terrein achter Slootsmid, Zutphenseweg 31 Laren

  Home - GDFestival
 • zaterdag
  6
  juli
  Inzameling Laornse Spullenmarkt (10:00 - 12:00)

  Op 6 juli is er weer de mogelijkheid om uw goede gebruikte spullen te brengen naar onze opslag bij de familie Schoneveld aan de Dennendijk 9, 7216 PS Kring van Dorth. Daar zijn we met een aantal vrijwilligers aanwezig om meteen de spullen te selecteren. Als de spullen stuk of beschadigd zijn, kunnen we ze niet in nemen. Misschien goed om zelf ook op die manier naar de spullen te kijken, voordat ze in een doos gestopt worden.

  De Laornse Spullenmarkt wordt gehouden op zaterdagmiddag 7 september tijdens de Larense kermis. We willen graag goede, mooie (en schone) spullen verkopen, vandaar ook de naam ‘spullenmarkt’ in plaats van ‘rommelmarkt’. Wat we in ieder geval niet innemen zijn: witgoed (zoals koelkasten, wasmachines), grote meubelstukken, kleding en schoeisel.

  De mogelijkheid voor het brengen van spullen is er op iedere 1e zaterdag van de maand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf uw spullen te komen brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 06-55298791. We zullen dan zo mogelijk op de hierboven genoemde data de spullen bij u komen halen.

  De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk initiatief van Kulturhus ’t Kruispunt en de Protestantse gemeente te Laren Gld. Evenals vorig jaar zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel binnen onze dorpsgemeenschap, waarover later meer.

  Graag zien we u op één van de inzameldagen aan de Dennendijk 9 (Kring van Dorth).

 • zaterdag
  3
  augustus
  Inzameling Laornse Spullenmarkt (10:00 - 12:00)

  Op 3 augustus is er weer de mogelijkheid om uw goede gebruikte spullen te brengen naar onze opslag bij de familie Schoneveld aan de Dennendijk 9, 7216 PS Kring van Dorth. Daar zijn we met een aantal vrijwilligers aanwezig om meteen de spullen te selecteren. Als de spullen stuk of beschadigd zijn, kunnen we ze niet in nemen. Misschien goed om zelf ook op die manier naar de spullen te kijken, voordat ze in een doos gestopt worden.

  De Laornse Spullenmarkt wordt gehouden op zaterdagmiddag 7 september tijdens de Larense kermis. We willen graag goede, mooie (en schone) spullen verkopen, vandaar ook de naam ‘spullenmarkt’ in plaats van ‘rommelmarkt’. Wat we in ieder geval niet innemen zijn: witgoed (zoals koelkasten, wasmachines), grote meubelstukken, kleding en schoeisel.

  De mogelijkheid voor het brengen van spullen is er op iedere 1e zaterdag van de maand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf uw spullen te komen brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 06-55298791. We zullen dan zo mogelijk op de hierboven genoemde data de spullen bij u komen halen.

  De Laornse Spullenmarkt is een gezamenlijk initiatief van Kulturhus ’t Kruispunt en de Protestantse gemeente te Laren Gld. Evenals vorig jaar zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel binnen onze dorpsgemeenschap, waarover later meer.

  Graag zien we u op één van de inzameldagen aan de Dennendijk 9 (Kring van Dorth).

  zondag
  4
  augustus
  Trekkertrek 2024 (10:00)Zondag 4 augustus is het weer zover, OJWL trekkertrek Laren! Met een groot spektakel aan bruut geweld over de daarvoor speciaal aangelegde kleibaan! De wedstrijd gaat gepaard met veel gezelligheid voor jong en oud. In verschillende klassen zullen de rijders met hun tractoren tegen elkaar strijden om de eerste plek. De commissie streeft ook dit jaar weer naar een goed gevuld en gevarieerd deelnemersveld met ongeveer 120 rijders. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de felbegeerde loonwerkers bokaal.
  Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf 3 juni op www.ojwl.nl

  Voor de kleintjes is er weer genoeg georganiseerd, waar onder een zandbak, schminken, springkussens. Natuurlijk kunnen de basisschoolkinderen zich ook dit jaar weer opgeven voor de traptrekker en skelterrace. En dat op de echte kleibaan! Dus begin vast met oefenen en neem je eigen traptrekker of skelter mee. Inschrijven voor de traptrekker of skelterrace kan op de wedstrijddag zelf tot 12:00 op het terrein zelf.

  Graag tot dan!
  Locatie: evenemententerrein Verwoldseweg Laren.
  Tijd: 10:00

  Meer informatie: www.ojwl.nl
  dinsdag
  6
  augustus
  Fietsvierdaagse Van 6 t/m 9 augustus kunt u weer meedoen met Fietsvierdaagse De Achterhoek.
  Inschrijven kan online via https://www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl/inschrijven-2024

  Tot 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 15,00  voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  Vanaf 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 17,50 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  woensdag
  7
  augustus
  Fietsvierdaagse Van 6 t/m 9 augustus kunt u weer meedoen met Fietsvierdaagse De Achterhoek.
  Inschrijven kan online via https://www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl/inschrijven-2024

  Tot 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 15,00  voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  Vanaf 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 17,50 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.

  Op woensdag 7 augustus is er weer de speciale kinderroute van 15 kilometer. Inschrijven voor deze route kan op het start- en finishterrein aan de Verwoldseweg
  donderdag
  8
  augustus
  Fietsvierdaagse Van 6 t/m 9 augustus kunt u weer meedoen met Fietsvierdaagse De Achterhoek.
  Inschrijven kan online via https://www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl/inschrijven-2024

  Tot 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 15,00  voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  Vanaf 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 17,50 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  vrijdag
  9
  augustus
  Fietsvierdaagse Van 6 t/m 9 augustus kunt u weer meedoen met Fietsvierdaagse De Achterhoek.
  Inschrijven kan online via https://www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl/inschrijven-2024

  Tot 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 15,00  voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  Vanaf 1 juli 2024 is het deelname bedrag voor vier dagen € 17,50 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.
  zaterdag
  17
  augustus
  Exels Feest
  Exels Feest
  zondag
  18
  augustus
  Exels Feest Exels Feest
 • vrijdag
  6
  september
  Larense Kermis Larense Kermis 2024
  zaterdag
  7
  september
  Larense Kermis Larense Kermis 2024
  zondag
  8
  september
  Larense Kermis
  Larense Kermis 2024
  maandag
  9
  september
  Larense Kermis
  Larense Kermis 2024