Achterhoek vlag
direct access

Agenda

 • zaterdag
  1
  oktober
  Astrid Cattel - ECHT! (20:00 - 22:00)Cabaretière Astrid Cattel deelt haar positieve energie, verbazing en emotie en zij gaat haar gevoelige karakter in deze goudeerlijke cabaretvoorstelling niet uit de weg. Mèt zelfspot. Zij neemt luisteraars mee in haar persoonlijke, dagelijkse gewoonste en ongewoonste levenssituaties. Want, hoeveel tijd besteden wij aan het waarmaken van onze échte realistische wensen? Het leven is te kort om daar niet een middag of avond bij stil te staan.

  Locatie: Kulturhus 't Kruispunt
  Inloop vanaf 19.30 uur
  Kaarten kosten € 19,50 p/stuk

  Astrid Cattel - ECHT ! - Kulturhus 't Kruispunt Laren Gelderland (kulturhuslaren.nl)
  vrijdag
  7
  oktober
  Week van de toegankelijkheid, activiteit op huis Verwolde (10:30 - 12:00)Van 3 tot en met 8 oktober nodigt Geldersch Landschap & Kasteelen iedereen van harte uit tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid‘. In natuurgebieden, op landgoederen en in kastelen worden activiteiten gehouden voor mensen met en zonder een beperking. Kom op vrijdag 7 oktober naar de speciale activiteit op huis Verwolde.

  Het verhaal van huis Verwolde, hoe een adellijke familie en haar personeel twee eeuwen lang dit statige huis bewoonde, wordt door een van de bevlogen gidsen verteld aan de hand van vele foto’s op groot beeld. Een uitkomst voor gasten die vanwege de vele trappen niet in staat zijn om huis Verwolde te bezoeken, want dit verhaal wordt verteld in de oranjerie.

  Datum: vrijdag 7 oktober

  De ontvangst is om 10.30 uur met koffie/thee en taart. De gids vertelt in circa een uur het verhaal van Verwolde.
  Bezoekers kunnen deze ochtend ook genieten van de tuin rondom het huis en oranjerie. De paden rondom het huis zijn van zand, maar vrij stevig. Bij regen zijn deze paden minder goed begaanbaar.
  De poort gaat open om 8.30 uur.

  Aanmelden voor deze activiteit kan alleen via een mail naar verwolde@glk.nl
  Goed om te weten: In de oranjerie zijn meerdere toiletten, waaronder een invalidentoilet.
  zaterdag
  8
  oktober
  Repair Cafe (09:30 - 12:30)Op zaterdag 8 oktober draait het weer om repareren. Al vele inwoners van Laren en omgeving zijn u voorgegaan en hebben de weg naar het Repair Café gevonden, en zijn door onze vrijwilligers al vele honderden reparaties uitgevoerd.

  Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze ook voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen deskundigheid.

  Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan. Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

  De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom.

  Tot ziens op zaterdag 8 oktober tussen 09.30 uur en 12.30 uur aan de Verwoldseweg 1 in Laren.

  Bent u op deze dag verhinderd ? Iedere tweede zaterdag van de maand staan wij voor u klaar!
  Zaterdag 12 november is er weer een Repair Café.
  maandag
  10
  oktober
  Inloopavond Kernvisie Laren Wakker Laorne (19:30 - 20:30)Zoals bekend werkt de gemeente Lochem al geruime tijd aan een kernvisie Wonen voor o.a. Laren en Exel. De concept kernvisie is nagenoeg gereed en is 13 september jl. in de gemeenteraad behandeld. De kernvisie is een belangrijk document voor de ruimtelijke ontwikkeling van Laren. 

  Wij kunnen ons voorstellen dat u op de concept-kernvisie de nodige opmerkingen heeft of mogelijk roept het vragen op die u graag met Wakker Laorne zou willen delen. Wij hebben niet alle antwoorden maar horen wel graag wat er leeft. Dit kan tijdens de inloopavond van de werkgroep Wonen op maandag 10 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur in het Kulturhus.

  Vanwege het reserveren van een ruimte vragen wij u om vooraf aan te melden. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar wonen@wakkerlaorne.nl.
  zondag
  23
  oktober
  Herfstinten-boerenkooltocht (10:00 - 13:00)
  De dagen worden korter, de schaduwen langer. De bladeren van de bomen verkleuren weer en veroorzaken prachtige herfsttinten.

  In deze schoonheid van de Achterhoek organiseert Toeristenbelang Laren de inmiddels bekende herfsttinten-boerenkooltocht voor fietsers en automobilisten.
  De fietstocht van ongeveer 35 km en de autotocht van ongeveer 65 km leiden door lommerrijk bos en afwisselende vergezichten. Dat wordt weer genieten.

  U kunt starten vanaf Witkamp, Dorpsstraat 8, 7245 AK Laren Gld.
  De vertrektijd is van 10:00 tot 13:00 uur.
  Halverwege de tocht is er een rustpauze waar de benen gestrekt kunnen worden en men gratis mee kan doen aan een originele prijsvraag.

  Deelname inclusief boerenkoolbuffet is € 13,00 per persoon.
  Deelname zonder maaltijd bedraagt € 3,00 per fiets en € 5,00 per auto.

  Verdere informatie Gerrit Schoneveld 0573-221425
  woensdag
  26
  oktober
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • vrijdag
  4
  november
  Bullrock FM Nu de Larense Kermis weer achter de rug is, maken de mensen in Laren en wijde omgeving zich weer op voor het volgende grote evenement, namelijk BullRock. Dit jaar zal dit op 4, 5 en 6 november plaatsvinden, waarbij de marathon-radio-uitzending op ‘’De eerste zaterdag van november’’ te beluisteren zal zijn.

  Ter afsluiting van deze radio-dag zal wederom een vol uur ingeruimd worden voor de ‘’Top of the Bull’’, oftewel de stem van het publiek. Dit betekent dat jij op jouw eigen favoriete rockmuziek kan stemmen. De nummers met de meeste stemmen worden gedraaid, simpel als dat. Ook zullen er verzoeknummers, daar waar deze mooi aansluiten, geïntegreerd worden in de diverse thema-uren. Je kan je stem uitbrengen op www.bullrock.nl. Onder de inzendingen worden leuke prijzen verloot.

  De uitzending waarin alles te beluisteren is, is te ontvangen op FM 91.9Mhz, en de live-beelden zullen te zien zijn op www.bullrock.nl. Het spektakel start zaterdag 5 november om 09:00 uur, en zal deurdonderen tot 17:00 uur. Wil je van dit alles niets missen, zet 5 november in je agenda en houd de website, en/of de facebookpagina van BullRock in de gaten. De komende periode zal hier alle aanvullende info, en de gebruikelijke zin en onzin, op verschijnen.
  zaterdag
  5
  november
  Bullrock FM
  zondag
  6
  november
  Lichtjesavond Laorne 2022 (16:30 - 18:30)

  Zondagavond 6 november 2022 vindt op de Algemene begraafplaats de 8e Lichtjesavond Laorne plaats. Iedereen is tussen 16:30 en 18:30 uur van harte welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood. Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte.

  zondag
  6
  november
  Bullrock FM
  zaterdag
  19
  november
  ATB Avondtoertocht (18:00 - 20:00)
  Er is een afwisselde toertocht uitgezet die zowel door het buitengebied als het dorp Laren gaat. De route zal over verharde en onverharde wegen gaan en tevens door bedrijven, en door de kerk.
  Deze tocht gaat over veel particuliere gronden dus een éénmalige route waar anders niet gefietst mag worden.

  Route is ca. 35 km.
  De route is eventueel in te korten.

  Inschrijven en starten tussen 18:00 – 20:00 uur Startplaats bij: Bennie Brummelman, Oude Deventerweg 6, 7245 PX Laren.

  Inschrijfgeld is € 7,00 kop soep of consumptie inbegrepen.
  De route is goed aangegeven met reflecterende pijlen.
  Helm en goede verlichting verplicht(ook ter plekke verkrijgbaar). Deelname is op eigen risico.

  Voor verdere informatie: Bert Roekevisch 06-20436714
  woensdag
  30
  november
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • maandag
  26
  december
  Midwinterhoorn-puttenwandeling (09:30 - 12:30)
  Toeristenbelang Laren organiseert weer een wandelroute langs midwinterhoornblazers en de oude waterputten op het landgoed Verwolde bij Laren (Gld.).Ook u bent deze dag hartelijk welkom op dit bijzondere evenement, met of zonder nordic-wandelstokken.

  Dit jaar kunt u kiezen uit twee wandelingen, een van ± 9 km of een van ± 14 km. Tijdens de uitgezette wandelingen zult u natuurlijk verschillende midwinterhoornblazers zien en horen spelen. Er is onderweg gelegenheid om de koffie chocomelk of thee te nuttigen.
  Geen pin mogelijkheid!!

  In Twente en delen van Gelderland blaast men de midwinterhoorn tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen (6 januari). Het geluid, “d’olde roop”, draagt ver over het winterse landschap. De midwinterhoorn is een houten blaasinstrument dat nu nog wordt gebruikt in Twente, delen van Gelderland en, vlak over de grens, in Duitsland. Het is op ambachtelijke manier gebouwd van berken- of wilgenhout, met een mondstuk van vlierhout.
  Rondom Laren beschikken veel boerenerven nog over een 17e eeuwse waterput. Blazers gebruiken een waterput om het geluid te versterken of om er de hoorn op te laten rusten.

  De wandelroutes starten bij manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26, net ten oosten van de dorpskern Laren.
  U kunt starten tussen 9.30 en 12:30 uur
  Het parkeerterrein wordt aangegeven.

  De deelname is € 4,00 per persoon
  (inclusief 1 kopje koffie chocomelk of thee onderweg),
  kinderen t/m 12 jaar gratis.

  Voor de wandelaars: de route loopt door een gebied waar wild vrij rond kan lopen. U mag uw hond meenemen maar deze moet de hele wandeling aan de lijn.

 • Nog geen agenda items voor deze maand
 • Nog geen agenda items voor deze maand
 • Nog geen agenda items voor deze maand