Achterhoek vlag

Onderzoek Lochem Spreekt in teken van lokale media

woensdag 2 maart 2022 Jolien

De gemeente Lochem wil graag onderzoeken hoe zij als gemeente de vrije pers in Lochem het beste kan ondersteunen. Daarom is een onderzoek gestart onder de leden van het inwonerpanel Lochem Spreekt. Meedoen kan tot en met 22 maart via www.lochemspreekt.nl

 

De gemeente Lochem hecht grote waarde aan persvrijheid en aan onafhankelijke lokale berichtgeving. Afgelopen najaar organiseerde de gemeente een debat met lokale en regionale media, om van gedachten te wisselen over de vraag ‘Hoe kan de gemeente de vrije lokale pers het beste ondersteunen?’. Ook raadsleden waren hierbij aanwezig. In gezamenlijkheid werd besloten om informatie bij inwoners op te halen.

 

Hoe informeert u zich over lokaal nieuws?

Bent u geïnteresseerd in lokaal nieuws? Hoe informeert u zich over wat er speelt in de gemeente Lochem en omgeving? Luistert u graag naar de lokale radio of leest u het nieuws op lokale websites of via sociale media? Laat het ons weten en vul de vragenlijst in.

 

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

In 2022 wil de gemeente vooralsnog € 7.500 euro beschikbaar stellen om media initiatieven te ondersteunen. Naast de € 12.500 euro voor de lokale publieke omroep. De uitkomsten van het onderzoek Lochem Spreekt helpen het gemeentebestuur bij het maken van afwegingen over lokaal mediabeleid. En geven media inzicht in hun bereik en de interesse van de Lochemse inwoners.

 

Al lid van ons panel Lochem Spreekt?

Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meepraten in het digitale panel. Zo werkt het:

  • Ga naar www.lochemspreekt.nl
  • Meldt u gratis aan
  • U ontvangt een e-mail als er een onderzoek start. U ontvangt ook als eerste de resultaten.

 

Geen panellid van Lochem Spreekt en toch de vragenlijst invullen

Weten inwoners (nog) niet of zij willendeelnemen aan het inwonerpanel, maar willen zij toch meedoen aan dit onderzoek? Dan kunnen zij de vragenlijst ook invullen via de homepage van Lochem Spreekt (www.lochemspreekt.nl). Daar is een link naar de vragenlijst te vinden.