Achterhoek vlag

Informatieavond Wonen in Laren

vrijdag 3 juni 2022 Jolien

Al weer enige tijd terug heb je (hopelijk) een enquête ingevuld omtrent de woningbouw in Laren. Allereerst nog dank daarvoor! Ons primaire doel van de enquête was om in beeld te krijgen hoeveel jongeren op zoek (nu of binnen enkele jaren) zijn naar een woning. Hierdoor konden we niet alleen met woorden, maar ook met cijfers bij de gemeente aankloppen dat er daadwerkelijk grote woningbehoefte is.

Na het delen van de resultaten met de gemeenteraad en enkele gesprekken met de gemeente die hierop volgden, kwam de gemeente met het idee om een avond te organiseren waarin wij de resultaten presenteren en samen met hen een verdieping maken op deze enquête. Dat gaan we op een interactieve manier doen via Mentimeter. Daarin gaan we o.a. verdiepen op woonconcepten, bouwkosten, hypotheekmogelijkheden en wat is realistisch in deze tijd qua prijs-kwaliteit.

Proces
Op dit moment is het namelijk zo dat er eerst een kernvisie moeten worden opgesteld/vastgesteld door de gemeente. Hiervan is een conceptversie vorig jaar al gepresenteerd. Deze avond kan wellicht nieuwe inzichten aan het licht brengen die nog meegenomen kunnen worden in de visie.

Ook zal de gemeente uitleg geven over hoe het proces verloopt tot aan daadwerkelijke woningbouw en eventueel lopende projecten.

Informatieavond
Wij willen je dan ook graag uitnodigen voor deze informatieavond op dinsdag 21 juni van 19:30 tot ongeveer 21:30 in het Kulturhus ’t Kruispunt in Laren.

Om een inschatting te kunnen maken hoeveel personen er komen, willen we je vragen om een mail te sturen naar woneninlarengld@gmail.com als je aanwezig bent en met hoeveel personen. Voel je vrij om dit bericht door te sturen, want deze avond is openbaar.

Graag tot dan!