Achterhoek vlag

Wereldmeiden en Wereldgozers gezocht!

donderdag 25 april 2024 Jolien

In maart zijn we in Lochem gestart met een ronde wereldgozers waar ongeveer 15 jongens samen elke week een andere sport beoefenen. Het is een MDT-project (maatschappelijke diensttijd) waarbij Nederlandse jongeren samen sporten met vluchtelingen jongeren waarmee zij nieuwe contacten maken, zichzelf en hun eigen talenten leren kennen, elkaars culturen leren kennen en erachter komen welke sport zij leuk vinden!

Het is voor vluchtelingen jongeren een prachtige manier om in te stromen in de Nederlandse maatschappij, door contacten te maken met Nederlandse leeftijdsgenoten. Deze eerste ronde is vol enthousiasme van de jongens gestart en elke week komen zij op woensdagmiddag samen te sporten maar vooral om plezier te hebben met elkaar.

Vanaf september 2024 starten we weer met nieuwe rondes in de gemeente Lochem. Deze keer met wereldgozers én met wereldmeiden tussen de 11 en 27 jaar! Jongens sporten met jongens, meiden met meiden. Het is voor Nederlandse jongeren een mooie manier om erachter te komen wat hun talenten zijn, wat ze leuk vinden om te doen en daarnaast doen ze iets voor de maatschappij.

Voor deze nieuwe rondes zijn we op zoek naar sportieve jongens en meiden die graag zouden willen meedoen aan dit project. Lijkt het jou leuk om, misschien samen met een vriend of vriendin, voor ongeveer een half jaar een uur in de week samen met enthousiaste vluchtelingen jongeren te sporten? Neem dan contact op met c.beuzel@welzijnlochem.nl of stuur een appje naar 0630799779.

Een dag en tijdstip moet nog bepaald worden in overleg met de deelnemers van het project! Op YouTube zijn video’s te vinden die de projecten mooi toelichten!