Achterhoek vlag

Wat een gepuzzel!

zondag 2 oktober 2022 Jolien

Het was een hele puzzel voor de jubileumcommissie van de Ondernemers Laren in samenwerking met cartoonist en oud-Larenaar Reindert Meutstege maar het resultaat mag er zijn! Afgelopen zaterdag 1 oktober heeft burgemeester Sebastiaan van ’t Erve tijdens het 75-jarig jubileumfeest een echte Larense puzzel mogen onthullen.

In 2021 bestond de Ondernemersvereniging Ondernemers Laren 75 jaar. Door corona kon dit destijds niet gevierd worden. Achter de schermen was een speciale jubileumcommissie echter al wel bezig met de voorbereidingen. Een van de doelen was om ook iets ludieks te bedenken voor alle inwoners van Laren. In eerste instantie kwam het idee om een echt Larens Monopoly spel te maken. Mede dankzij een speciaal coronafonds van de Gemeente Lochem werd dit plan tot in de puntjes uitgewerkt. Helaas veranderde de leverancier tussendoor de spelregels waardoor het financiële risico te groot werd voor de vereniging.

Na een aantal avondjes brainstormen kwamen zij met een echte Larense puzzel. De connectie met een cartoonist was al snel gemaakt en gezamenlijk hebben zij geprobeerd alle leden van de vereniging (185 bedrijven) in een beeld te vangen. Het resultaat mag er zijn. Commissielid Ingri Imenkamp: “Reindert, de cartoonist (ReinArt Cartoons), en ik hebben in het verleden al vaker samengewerkt en ik wist wat hij kon, maar deze keer heeft hij zichzelf overtroffen! Het is zo’n ontzettend gave tekening geworden waar je gewoon na blijft kijken!”

Naast dat de puzzel van 1.000 stukjes een feest is om te maken, heeft deze ook nog een speciale actie. De aankoopprijs van de puzzel is € 20,- maar in iedere puzzel zit een waardebon van minimaal € 5,- en in enkele zit een bon van € 25,- € 50,- en zelfs in een puzzel een waardebon van € 250,-. Deze waardebonnen zijn in te leveren bij alle leden van de Ondernemers. “Op deze manier steunen wij de lokale ondernemers ook nog” vertelt Ronald van Haren. Samen met Ingri, Ronnie Degen, Marieke Dijkman-Wilgenhof, Wijnand Stegeman en Henk Wolters zijn zij verantwoordelijk voor het jubileum en de puzzel van de Ondernemersvereniging.

De puzzels zijn alleen op zaterdag 15 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur te koop bij Bakker Wijnand op de parkeerplaats en bij PLUS Beuzel voor de winkel. Op = op! De commissie verzoekt iedereen om contant af te rekenen.

Foto’s: Britt Haarman - Studio Haarman