Achterhoek vlag

Wandelvierdaagse Laren 2022

donderdag 19 mei 2022 Jolien

Na twee jaar van afwezigheid, door de Corona maatregelen, kan de avondwandelvierdaagse in Laren weer van start gaan. Deze is van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni. Start en finish zijn op het terrein van de Larense basisscholen aan de Verwoldseweg 14. Inschrijven kan bij de Braninkschool.

Er kan aan drie verschillende afstanden meegedaan worden, namelijk drie, vijf en tien kilometer. Ook is het mogelijk om één of meerdere avonden mee te lopen. De starttijd van de langste afstand is van 18.30 tot 19 uur. Zo’n vijf minuten later mogen de deelnemers aan de kortste afstanden vertrekken. Op de slotavond (donderdag) dient er een half uur eerder gestart te worden. Dit in verband met de festiviteiten tijdens de intocht. Allereerst hoopt de organisatie Wandel Dorp Laren (WDL) dat de Larense buurten Laarkamp en gedeelte van De Bakkerij weer hun straten zullen versieren, zodat het extra feestelijk wordt tijdens de laatste meters van de vierdaagse.

Bij aankomst op het schoolplein ontvangt Appie Braakman de wandelaars met vrolijke muziek en tevens zijn de mensen van de Larense vrijwillige Brandweer paraat om leuke spelletjes te doen met de jongste deelnemers.

WDL mag bij het evenement maar liefst rekenen op ruim zestig vrijwilligers die helpen bij de inschrijving, het regelen van het verkeer, catering en zeer belangrijk, het uitzetten van de routes.

De deelnamekosten bedragen voor vier avonden: vijf euro (incl. speld), KWBN leden krijgen op vertoon van hun pas één euro korting. Deelname één avond is drie euro en voor de kinderen uit groep 1 en 2 is dit ook drie euro. Zij krijgen dan wel een kinderdagspeld.

Zonder sponsoring is een dergelijk evenement, nauwelijks meer te organiseren. Daarom is WDL dan ook ontzettend blij met de steun van Plus Beuzel Laren, Sharon klein Horstman van Holland Kaascentrum en Huusken groente en fruit. Beide laatste ondernemers staan donderdags op de Larense markt. Zodoende kan de organisatie de deelnemers iets te drinken en te eten aanbieden onderweg.