Achterhoek vlag

Wandeldorp Laren ondersteunt sponsorloop Gerrit van der Poel

vrijdag 26 januari 2024 Jolien

Wandel Dorp Laren heeft onlangs een cheque ter waarde van honderd euro overhandigd aan Gerrit van der Poel. De Larenaar begint op 24 maart aan een tocht van 640 kilometer, van het Duitse Colditz naar Ramsen in Zwitserland. Met het overbruggen van deze monstertocht wil geld Gerrit geld ophalen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Gerrit is al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen van deze tocht. Niet alleen probeert hij zoveel mogelijk geld binnen te halen, maar ook kan je de trainingstochten van hem regelmatig volgen op Facebook. Van der Poel heeft speciaal voor deze tocht gekozen, omdat hij gefascineerd is in hetgeen zich tussen deze twee genoemde plaatsen in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld.

In Colditz bevond zich in de deze periode een krijgsgevangenkamp voor officieren en tal van deze lieden konden ontsnappen uit deze gevangenis en gingen dan met de trein op lopend naar het Zwitserse plaatsje Ramsen. Hierbij moet wel worden aangetekend dat van de in totaal 300 ontsnappingen er maar 31 echt geslaagd zijn.

Gerrit heeft de route onder andere met zijn vrouw Liesbeth, al aan het verkennen geweest. En nu blijkt dat het stuk berggebied waar hij doorheen moet, rond die tijd (hij wil het traject in drie weken lopen) nog behoorlijk ijzig kan zijn. Dus mocht dat tegen die tijd nog het geval zijn, dan overweegt Gerrit een route van Colditz naar Nederland te lopen en dan wel dezelfde afstand.

Van der Poel die zelf ook behoorlijk in de buidel moet tassen, is erg blij met de nu al 2100 euro, geschonken door het bedrijfsleven. Hierdoor zijn de onkosten voor de tocht grotendeels gedekt. Degene die Gerrit nog wil sponsoren kunnen dat doen op rekeningnummer NL42 RABO 0319 2898 34 t.n.v. G.W. van der Poel.