Achterhoek vlag

't Langenbaergh in een nieuw jasje

donderdag 18 april 2024 Jolien

In januari stond ’t Langenbaergh volop in de belangstelling. Het pand aan de Deventerweg is gekocht door Theo en Betsy Beuzel. Het mag wel duidelijk zijn, zij willen het pand voor de horeca en het dorp Laren behouden. Al snel ging de naam van Rik Beumer als uitbater van ’t Langenbaergh door het dorp.

Ik mocht een kijkje nemen in ’t Langenbaergh en kennismaken met Rik Beumer. Rik is een goede bekende van ons dorp. Veel dorpsgenoten hebben culinair kennis gemaakt met ‘Lekker Loarns’. Ik kan hem gelijk feliciteren met het zetten van de handtekeningen. Rik wordt nu formeel uitbater.

Rik is volop bezig met regelen, het interieur, de inrichting van de keuken en het vragen van offertes. Er komt veel op hem af, dit gaat niet ten koste van zijn enthousiasme. Het historische pand biedt volop kansen. Rik ziet het helemaal voor zich: een klein café met een warme uitstraling en een gezellig kwalitatief restaurant waar de Larenaren en toeristen zich thuis zullen voelen.

Afgelopen weken hebben kameraden geholpen met het strippen van de horecagelegenheid. Op de begane grond is een grote ruimte gecreëerd en zijn enkele tussenmuren verwijderd. Alles van waarde is tijdelijk opgeborgen. De samenwerking tussen beide partijen verloopt soepel en er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Theo levert het pand casco op met vloerverwarming, gas, water en elektriciteit. Rik verzorgt de keukenapparatuur, het interieur en meubilair. Regelmatig hebben beide heren overleg.

Op dit moment is Rik druk in de weer met het opstellen van een interieurplan. Er komt nieuw meubilair waar je comfortabel kunt eten, borrelen of lunchen. Het donker bruin verdwijnt en daarvoor in de plaats komen aardse kleuren: groen, bruin en zand. Dit geeft een lichtere en geborgen uitstraling.

Hij wil zich positioneren in het middensegment. De menukaart is Frans georiënteerd met vlees, vis en vegetarische gerechten. Nee, het is niet te vergelijken met ‘De Swarte Ruijter’ in Holten, waar Rik als kok heeft gewerkt. Rik wil zo veel mogelijk lokale en biologische producten verwerken in zijn menukaart. Het eten wordt lekker, kwalitatief goed en betaalbaar. Hij wil o.a. samenwerken met bakker Wijnand, Vreebroek (groenten) en Oosterbrook (zuivel).

Ik kijk er naar uit om daar te mogen eten. Als het aan Rik ligt hoopt hij voor de Larense kermis de horecagelegenheid te kunnen openen. Nog een kleine 5 maanden wachten. Op de valreep zegt Rik; “Dan stop ik met ‘Lekkers Loarns’.”

Tekst en foto's: Jaap de Boer