Achterhoek vlag

Swenne Bijzet neemt afscheid van de kerk in Laren

woensdag 24 mei 2023 Jolien

Op 1 juni, na ruim zes jaren, neemt Swenne Bijzet afscheid als kerkelijk werker van de protestante gemeente in Laren.

Met pijn in het hart omdat ze de afgelopen jaren heel veel fijne mensen heeft ontmoet. Ze vindt het ook jammer dat de goede samenwerking met, de onlangs bevestigde, dominee Bettie Woord van korte duur zal zijn.

Swenne vertrekt naar de PKN in Terwolde – De Vecht waar ze is aangesteld als voorganger. “Ik was eraan toe om meer taken en verantwoordelijkheden op me te nemen. En op mijn leeftijd is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan” vertelt ze. Samen met haar man en drie kinderen verhuizen ze binnenkort naar Zutphen. “Het zal voor onze kinderen ook wel wennen zijn omdat ze zich enorm thuis voelen in Laren”

Swenne kijkt tevreden terug op haar werk in Laren. Ze startte met een bijzondere opdracht: vanuit de kerk meer betrokken zijn bij kinderen, jongeren en gezinnen. Ze vindt dat nog steeds een verstandige keuze van de toenmalige kerkeraad. Ze denkt met veel plezier terug aan het voorgaan in de gezinsdiensten, de kliederkerk en het vele contact (onder via gespreksgroepen) dat ze had met de gemeenteleden.

Swenne vertelt ook over een zorg die ze heeft:” Na de lock downs vanwege corona zijn er minder 12+ jongeren actief in de kerk. Ik hoop dat het weer aantrekt omdat de kerk echt verbindend kan zijn in het gezin en de gemeenschap. Want Laren is een fijne gemeenschap waar de mensen actief zijn en altijd in om mee te helpen met bijvoorbeeld projecten”

Wij wensen Swenne veel succes in haar nieuwe gemeente en bedanken haar voor haar werk in Laren.