Achterhoek vlag

Sinterklaasintocht 2023

zondag 12 november 2023 Jolien

Het is bijna zover! Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zetten koers naar Laren om samen met alle kinderen uit de omgeving het Sinterklaasfeest te vieren. Dit jaar heeft Sinterklaas iets bijzonders in petto: hij komt 18 november meteen na de landelijke intocht naar Laren.

Om 15.00 uur zal Sinterklaas, na zijn korte middagdutje, ontwaken in Hotel de Achterhoek, gelegen aan de Huenderstraat 1. Onder begeleiding van muziekvereniging Apollo zal de feestelijke optocht per koets van start gaan.

De route voert langs de Molenbeek, de Postelstraat, de Vonkertweg, de Laarkamp, de Bakkerij, de Kloosterweg en de Verwoldseweg, en eindigt bij de ingang van het Kulturhus. De totale afstand bedraagt ongeveer 1.500 meter en de optocht duurt circa 20 minuten. Na afloop van de optocht staat er een boeiend kinderprogramma gepland in het Kulturhus, dat tot ongeveer 16.30 uur zal duren.

Nu Sinterklaas direct na de intocht in Gorinchem naar Laren komt, is het allemaal maar de vraag of de pieten alles wel zo snel hebben kunnen regelen met de pakjes en de letters. Dat kan nog spannend worden....

De sinterklaasintocht in Laren wordt georganiseerd en gefinancierd door de Ondernemers Laren. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met Sinterklaas en zijn Pieten dit feestelijke moment te vieren.