Achterhoek vlag

Roel de Vries uitgeroepen tot winnaar Maestro Laren 2024

zondag 7 april 2024 Jolien

Na een spannende strijd en een avond vol muzikale hoogtepunten, is Roel de Vries uitgeroepen tot de winnaar van Maestro Laren 2024. Het was de eerste keer dat dit evenement plaatsvond in Laren. In de overvolle zaal van Witkamp genoot het aanwezige publiek van het dirigeertalent van Ingri Imenkamp, Bastian Beuzel, Ronnie Degen en Roel de Vries.

Aan deze avond ging een intensieve voorbereiding vooraf. Niet alleen hadden de deelnemers een gezamenlijke repetitie maar ook een individuele repetitie met Apollo gevolgd. Om thuis te kunnen oefenen op hun dirigeerkunsten, hadden de deelnemers geluidsopnames ontvangen.

Op zaterdag 6 april kwam de spanning tot een hoogtepunt tijdens de Maestro-avond. Nadat iedere deelnemer hun eigen nummer gedirigeerd had, mocht het publiek een stem uitbrengen op hun favoriete Maestro. Hun stem en die van de jury, bestaande uit dirigent Marc Dammers, instructeur Reyer Schouten, Ria Langeler en Irma Woestenenk, bepaalden dat Ingri en Bastian helaas de eerste afvallers waren.

In de finale stonden Roel en Ronnie, zij mochten beiden het nummer "Flashdance what a feeling" dirigeren. Na een indrukwekkende prestatie van beide dirigenten, werd Roel uitgeroepen tot de ultieme winnaar. Hij ontving de felbegeerde trofee uit handen van wethouder Marja Eggink, die het evenement bijwoonde.

Naast de nummers van de Maestro’s speelden de drumband en het orkest ook nog enkele andere mooie stukken. De avond werd gepresenteerd door Erik Rensen en Hermien Marsman.

Roel heeft zich bewezen als een volwaardige winnaar van de eerste editie van Maestro Laren. Dit werd onderstreept toen hij tijdens het slotnummer "Carnaval de Paris" zonder problemen het dirigeerstokje kon overnemen, ondanks zijn gebrek aan ervaring met dit specifieke stuk.

Het publiek was erg enthousiast en liet merken dat men hoopt op een vervolg van dit evenement.


(Foto's: PIPE studio)