Achterhoek vlag

Revusical De Oogst

donderdag 23 februari 2023 Jolien

Het is geen musical, geen revue en geen toneelstuk maar een unieke combinatie daarvan, daarom de naam ‘Revusical’. Ria Langeler, schrijfster en regisseur van de revusical, heeft na het stuk ‘Invidia’ in 2019 een nieuw verhaal op papier weten te zetten, waaraan maar liefst meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers aan meewerken.

Toneelspelers en danseressen in alle leeftijden zullen te zien zijn in dit theaterspektakel, waarbij de band New Vintage i.s.m. ‘Sing it!’ geheel in sfeer van de jaren 60 voor de muzikale omlijsting zullen zorgen.

De revusical speelt zich in zowel 1945 als 1968 af en gaat over de keuzes die je al dan niet noodgedwongen in je leven maakt en de consequenties daarvan: De Oogst.
Het verhaal gaat over Emma, in 1945 de dochter van en 1968 is ze zelf moeder en heeft een dochter. Middels flashbacks zien we geleidelijk aan hoe de relatie met haar ouders zich heeft ontwikkeld ten gevolge van bepaalde gebeurtenissen en welke invloed dit weer heeft op het leven van Emma en haar gezin.

Het verhaal zal niemand onberoerd laten, er valt echter ook veel te genieten. Mede door de herkenbaarheid, want sommige onderwerpen komen generatie na generatie terug of zijn (helaas) opnieuw actueel. Leren we dan nooit van het verleden? Menig bezoeker kan zich na afloop dan ook afvragen welke keuze zij zouden hebben gemaakt of misschien nog moeten maken?

De revusical ‘De Oogst’ is te zien op 14, 15, 20, 21 & 22 april in ’t Kulturhus. De aanvangstijden zijn 19:30 uur. Na de revusical is er gelegenheid voor een drankje met in het weekend livemuziek van de band New Vintage. De voorverkoop is eenmalig op 3 maart in het Kulturhus van 19:00 tot 20:00 en de toegangsprijs is 15 euro. Er geldt een maximumaantal van 10 kaarten per persoon. Betalen is zowel per pin als contant mogelijk.

Beelden van de voorbereidingen zijn te volgen op Facebook of Instagram met de gebruikersnaam: Revusical.Laren.