Achterhoek vlag

Provincie Gelderland gestart met fietshelmactie

donderdag 19 oktober 2023 Jolien

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen!

Wist je dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel verkleint met 60% bij een val of botsing? Daarmee zit je dus zeker in het zadel. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Om die reden organiseert de provincie een fietshelm kortingsactie. Deze actie loopt van 16 oktober 2023 t/m 31 december 2023. Wie in deze periode een fietshelm koopt, krijgt 25 euro korting. De voorraad voor deze actie is beperkt en op=op, dus wees er snel bij!

De kortingsbon is te verkrijgen bij een deelnemende fietshandelaar. Kijk op https://ideate.nl/fietshelmgelderland voor meer informatie over deze actie en deelnemende fietshandelaren.


De fietshelmkortingsactie is een actie in opdracht van provincie Gelderland vanuit het programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het programma Doortrappen wil eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.