Achterhoek vlag

Pieterpad Praat: Petra en Francien

dinsdag 13 september 2022 Jolien

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Loarne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Petra en Francien
Alweer een primeur op het Pieterpad in Laren! Petra en Francien stappen op de kruising van de Verwoldseweg en Marsmansteeg uit de auto om hun allereerste Pieterpad passen te zetten. “We zeggen al jaren tegen elkaar dat we het Pieterpad gaan lopen, maar het kwam er maar niet van. Maar nu gaat het gebeuren!”

De man van Francien (en broer van Petra) is er nog niet gerust op. “Ik heb drie routebeschrijvingen voor ze uitgedraaid. Maar dat is geen garantie dat ze goed lopen”. Vanochtend vroeg zijn ze uit Zoetermeer vertrokken. In Maarn hebben ze Petra opgepikt. Francien en Petra zijn niet alleen schoonzussen, maar ook dikke vriendinnen.

De eerste etappe gaat vandaag naar Vorden. Morgen lopen ze verder naar Zelhem. We beginnen rustig aan. “Maar als het bevalt, wordt het hele pad gelopen, van noord naar zuid!” zeggen ze stralend.

Over de omgeving van Laren kunnen ze nog niet zoveel zeggen. Ze zijn er nog maar net.
Wat is in Zoetermeer de moeite waard om te gaan bekijken? Francien denkt lang na. “Eigenlijk is er niets in Zoetermeer. Je kunt beter doorrijden naar Den Haag of Scheveningen. Haar man beaamt het, “Zoetermeer is heel saai”
Petra is wel heel enthousiast over Maarn. Het ligt prachtig op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt er heerlijk wandelen. En de sfeer in Maarn is ook fijn: kleinschalig met oog voor elkaar.

Voor nu genoeg gepraat. Op naar Vorden. Het Pieterpad roept.