Achterhoek vlag

Pieterpad Praat: Hilda en Heidy

dinsdag 8 juni 2021 administrator

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?

Hilda en Heidy
Vandaag een primeur in Laren: Hilda en Heidy, al 30 jaar vriendinnen, sluiten hier hun eerste gezamenlijke wandel tweedaagse af! Ze kennen elkaar van een camping in Duitsland. Het klikte meteen. En ook de mannen konden het goed met elkaar vinden.

Tijdens hun vriendschap hebben ze al van alles ondernomen. Maar geocaching is de laatste jaren hun gezamenlijk passie geworden. En ook de afgelopen dagen stond de app waarop te zien is waar caches te vinden zijn voortdurend aan. Uiteraard zijn de nodige “schatten” gevonden en genoteerd.

Als je niet bij elkaar in de buurt woont, is een gezamenlijk hobby wat lastiger. Hilda woont in Buurse en Heidy in Renkum. Ze spreken een keer per maand een middag halverwege af. Zo komen ze regelmatig in Lochem of Vorden uit. Onze omgeving bevalt ze enorm goed. En er zijn genoeg caches!

Vorig jaar ontmoette Heidy op een camping in Tolkamer Pieterpatters die bij haar het wandelvuur ontstaken. En na wikken en wegen werd besloten een try out van twee dagen te plannen. Van Hellendoorn naar Holten. In Holten bij een vriendin geslapen. En vandaag van Holten naar Laren.
En, beviel het? Jazeker. Voor herhaling vatbaar! Moe na 19 kilometer, maar vastbesloten om samen vaker een paar dagen te wandelen. En het Pieterpad is lang!En waarvan kunnen we in hun omgeving genieten?

Heidy: ’Renkum ligt aan de zuidkant van de Veluwe: de bossen, de hei, de Rijn. En als je deze omgeving aandoet: Renkum is de Airborne gemeente van Nederland. Het museum en de begraafplaats zijn indrukwekkende herinneringen aan de landing van de parachutisten in de Tweede Wereldoorlog.’

En Buurse? Misschien wat minder “spectaculair”, maar wat is het Twenteland mooi: het Buurserzand, het Haaksbergerveen; eigenlijk is Buurse een groot natuurgebied! En genoeg caches in de omgeving van Buurse, daar zorgen deze vriendinnen wel voor!