Achterhoek vlag
direct access

Pieterpad Praat: Ben

woensdag 6 juli 2022 Jolien

Laren ligt aan het “Het Pieterpad”. Het pad loopt van Pieterburen naar de Pietersberg. 498 Kilometers. Dagelijks passeren wandelaars of fietsers Laren. De meesten van hen lopen een deel. Wie zijn zij? Waar komen ze vandaan? Wat vinden zij van ons Laorne? En wat zouden wij bij hen kunnen bezoeken?


Ben rust even uit bij de Verwoldsehof. Hij vertelt dat hij samen met zijn vriendin vakantie viert op een camping in de buurt van Nijverdal. Vanochtend is hij vanaf de camping naar Laren gewandeld en nu is hij op de terugweg. “Heen en terug naar van Nijverdal naar Laren is ruim 40 kilometer” raad ik bewonderend. “Dat klopt” beaamt Ben.

Hij oefent voor de vierdaagse van Nijmegen. Halverwege juli. Dan loopt hij vier dagen achter elkaar 40 kilometer. Om zijn conditie op peil te houden wandelt hij tijdens de vakantie door.

 

Het bevalt Ben uitstekend in onze omgeving. Hij staat ’s ochtends vroeg op en geniet van de stilte en de natuur op de Sallandse heuvelrug. Ook de omgeving van Laren bevalt hem enorm goed. Heel veel natuur. Maar ook hele aardige mensen. Een compleet andere sfeer dan Den Haag. Waar hij geboren en getogen is. Daar is het leven jachtiger en groeten mensen elkaar meestal niet.

Jammer dat momenteel zo negatief gesproken wordt over “Den Haag” meent Ben. Want al is het leven daar drukker, er wonen heel veel goede en positieve mensen. We zouden ons in dit land niet zo moeten laten uitspelen. Dat maakt de problemen groter dan ze al zijn.

 

Kom vooral ook naar Den Haag is zijn oproep. Geniet van Nederlands grootste stad aan zee. Ga vooral ’s ochtends vroeg op pad. Dan is het strand op zijn moois. Wandel langs het strand en daarna de havens van Scheveningen. Koop een visje en kom in contact met de mensen die daar wonen. Want ook al gaat het over stikstof: we laten elkaar niet stikken!