Achterhoek vlag

Pels en Pluim presenteert: 'Kunstige portretten met pen en penseel'

vrijdag 4 november 2022 Jolien

Kleindiervereniging Pels en Pluim Laren is er in geslaagd een 100-tal originele schilderwerken uit binnen- en buitenland voor een bijzondere expositie naar haar jaarlijkse kleindierenshow te halen.

Op 12 en 13 november zijn naast veel raskonijnen, sierduiven, cavia’s en hamsters in de Braninkhal ook de mooiste schilderijen met daarop kleindieren te bewonderen. Zo hangen er werken van o.a. Johan Lentink, de gebroeders Maes, Marleen Brouwer, Max Holdenried en de enige echte ‘tiermahler’ Werner Nordman. Ook hebben verzamelaars doeken van Adam Dobrowolski en Gregorz Siwak beschikbaar gesteld voor deze expositie die éénmalig bijeengebracht is. Het geheel is een schitterende aanvulling op de prachtige kleindieren van de Pels en Pluim leden.

Zij strijden onderling met hun dieren om het clubkampioenschap. De keurmeesters bepalen welke dieren er met de bekers en medailles naar huis gaan. Het is daarbij van belang dat de dieren voldoen aan de gestelde raskenmerken. Helaas kunnen de hoenders en sier- en watervogels niet meedoen vanwege de vogelgriep.

Toch kunnen de hoenderfokkers en iedereen die een paar kippen heeft mee doen met de eierkeuring. Een ei is niet zo maar een goed (broed) ei. Om verantwoord te fokken en dus rassen in stand te houden, is ook een goed ei van belang. De eierkeurmeester vertelt op zaterdagmiddag 12 november om 14.00 uur er alles over. Meedoen kan door opgave via www.pelsenpluimmlaren.nl waar u ook de spelregels treft. Pels en Pluim Laren haalt weer alles uit de kast er een fraaie en gezellige show van te maken in de sporthal.

U bent welkom op zaterdag 12 november van 10.00 – 17.00 uur en zondag 13 november van 10.00 – 16.30 uur.