Achterhoek vlag

Online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV

donderdag 13 oktober 2022 Jolien

Reizen met de bus of trein is misschien niet voor iedereen even duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat.

Dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. Het duurt maximaal een uur. De datum van deze online OV-informatiebijeenkomsten is maandag 17 oktober van 13.30-14.30 uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers , die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.

Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.

Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Ook is er de gelegenheid om gebruik te maken van het telefonisch spreekuur.
OV-ambassadeurs staan u graag te woord met al uw vragen via telefoonnummer 038-303 7010.Het spreekuur is op maandag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 uur, op maandag en woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur en op dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!
OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers.
Zij zijn deskundig in het wegwijs maken van andere senioren in het OV.
Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Contactinformatie
OV-ambassadeurs
p/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel. 038-454 01 30