Achterhoek vlag

Muziek- en beleeffestival De Gele Olifant

woensdag 24 januari 2024 Jolien

Muziek-en beleeffestival De Gele Olifant 23 maart 2024

Voorjaar 2023 werd de Berkelbode gesierd met een oproep voor een nieuw muziekfestival voor mensen met een beperking. Diverse mensen met hart voor de doelgroep kwamen aan de keukentafel bij initiatiefnemer Henk Koerselman. Verscheidene (grootse) artiesten, locaties en namen passeerden de revue. Henk had onbewust al de juiste naam gedragen. Na een pijnloze bevalling werd ‘De Gele Olifant’ geboren maar naast muziek- moest het ook een BELEEFfestival worden.

Kulturhus 't Kruispunt in Laren werd als locatie gekozen. De verscheidenheid aan zalen, de vereiste voorzieningen en de mooie Kerkzaal zijn uitermate geschikt. Naast muziek/dj’s is er theater, reiki, handmassage, (behang)schilderen, schmink, ballonnen en technologische snufjes (o.a. VR brillen). Met Circus als thema werd nagedacht over de aankleding. Dankzij de toezeggingen via de fondsenwerving konden we medio december besluiten: De Gele Olifant GAAT DOOR!!

De promotie liep als een trein via de krant o.a. Berkelbode, social media (facebook en instagram) en natuurlijk via de tam-tam. Wimpie en de Domino's, Jaman komen optreden en dj’s Rick en Bartho zijn geboekt en nog veel meer….. Spontaan melden zich vrijwilligers en ondernemers aan voor hulp. De Gele Olifant komt via posters, flyers en op social media in de spotlights en we gaan een aantal wooninstellingen en/of dagbestedingslocaties bezoeken. Dit alles om zoveel bezoekers een leuke dag te laten beleven.

Burgemeester Sebasitaan van 't Erve zal om 15.00 uur het feest openen.
Entree: € 10,-

Wil je een entreekaartje bestellen of heb je vragen stuur een mail naar degeleolifant@gmail.com en/of app naar 06-23818091.

De Gele Olifant heeft ook een eigen Facebook pagina en staat op Instagram.

Op de foto van links naar rechts:
Rita Lubberdink, Marita Veldink, Dinant Bolink, Peter van Harmelen, Jolanda Woestenenk, Ron van Eeden, Betsy van Huizen, Linda Buiting en Henk Koerselman