Achterhoek vlag
direct access

Lochem Wandelgemeente van 2022

dinsdag 19 april 2022 Jolien

Lochem is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2022! De Gelderse gemeente nam het op tegen het Utrechtse Rhenen en het Limburgse Meerssen. Tot en met 10 april konden publieksstemmen worden uitgebracht via tevoetonline.nl.

Na het sluiten van deze periode werden de stemmen geteld en was het aan de vakjury om te bepalen wie zich in 2022 mag laten kronen tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’. De vakjury volgde uiteindelijk de publiekswinnaar en zo mag Lochem zich de nieuwe titelhouder noemen.

Wekenlang woedde er een flinke strijd tussen de drie genomineerde gemeenten. Rhenen en Meerssen probeerden de vooral in de beginfase opgelopen achterstand met Lochem te dichten. Lochem wist de voorsprong echter met verve te verdedigen door een uitgekiende promotiecampagne om met name de regionale bevolking ertoe te zetten een stem op de Gelderse gemeente uit te brengen. Onze verslaggever schreef onder andere over Lochem: ‘Afwisseling is het sleutelwoord: glooiingen, landerijen, heuvels, wild, de meanderende Berkel, de Gorsselse Heide, het Grote Veld, de IJssel en de vele landgoederen.’ De officiële uitreiking zal in overleg met de gemeente Lochem plaatsvinden op een later moment.

(Bron: tevoetonline.nl)