Achterhoek vlag

Lichtjesavond Laorne 6 november

dinsdag 13 september 2022 Jolien

Zondagavond 6 november 2022 vindt op de Algemene begraafplaats de 8e Lichtjesavond Laorne plaats. Iedereen is tussen 16:30 en 18:30 uur van harte welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood. Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte.

Sfeervol
De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden.

Gedichten en Nederlandstalige liederen
Op verschillende plekken op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Een van de gedichtenlezers is Tonny Kok. Hij is 42 jaar beheerder van de Larense begraafplaats. Veel Larenaren kennen hem. In december 2022 gaat hij met pensioen. Een gedicht draagt hij voor om zijn werk op de begraafplaats af te ronden. Tonny zette zich altijd vrijwillig in voor de Lichtjesavond. Daar is de Stichting hem heel dankbaar voor.
Tijdens de Lichtjesavond zingt het koor dit keer Nederlandstalige liederen. Het belooft weer sfeervol te worden, onder de gedreven leiding van Irma Wagenvoort

Vriendenfonds
De Lichtjesavond wordt georganiseerd door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van circa 45 vrijwilligers. Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen is de stichting afhankelijk van donateurs en vrije giften. Een bijdrage is van harte welkom! Rekeningnummer: NL 55 RBRB 8836 6824 56, ten name van Stichting Lichtjesavond Laorne. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne