Achterhoek vlag

Leussinkbad Laren is weer open!

zondag 5 mei 2024 Jolien

Op Bevrijdingsdag is het zwemseizoen van het Leussinkbad in Laren geopend met een feestelijke gezamenlijke duik in het grote bad. En ondanks het frisse weer waren er veel mensen op afgekomen.

Al ruim voor het geplande tijdstip dromden kinderen en hun ouders samen rond het grote bad. Alle kinderen kregen ook ballonnen mee. Hoeveel kinderen er waren is niet bijgehouden, maar de vrijwilligers van het promotieteam, die de ballonnen opbliezen wisten één ding zeker: het waren er heel veel!

Bij aankomst viel meteen op dat de vrijwilligers weer heel veel werk hebben verzet om het bad gereed te maken voor dit seizoen. De nieuwe fietsenstalling, een groot veld met zonnepanelen voor duurzame verwarming van het water, een nieuw terras voor de kantine, nieuwe hekwerken en natuurlijk de keurig onderhouden grasweide en borders, allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van de ruim honderd enthousiaste vrijwilligers! Er werd dan ook door de bezoekers heel hartelijk geapplaudisseerd om hen hiervoor te bedanken. Want zonder vrijwilligers kan het Leussinkbad niet draaien!

Om 13.15 uur mochten de kinderen uiteindelijk in het verwarmde water springen. En dat deden ze maar wat graag! Met een hoop bommetjes en ballonnen werd het nieuwe zwemseizoen geopend. En gelukkig brak ook het zonnetje op dat moment door de wolken. Daarna werd er volop gezwommen, gespeeld en knakworstjes gegeten.

We hopen natuurlijk met z'n allen dat dit het begin is van een Super Zonnig Zwemseizoen!