Achterhoek vlag

Laren en Oranje organiseert met Reisclub Oolde dagtocht door Salland en Twente

dinsdag 30 april 2024 Jolien

Op woensdag 19 juni organiseert Laren en Oranje samen met Reisclub Oolde haar jaarlijkse dagje uit. Dit keer staat er een dagtocht op de planning door het mooie Salland en Twente. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan!

Het vertrek is gepland om 8.45 uur bij Witkamp in Laren. Traditiegetrouw wordt de bustocht begeleid door chauffeur Teun Klein Nagelvoort die onderweg interessante weetjes over de omgeving kan vertellen. Via de Sallandse Heuvelrug gaat de tocht richting Ootmarsum voor de eerste stop. Rond 10.30 uur arriveren we bij het Openluchtmuseum Ootmarsum. In Gasterij Oatmössche is de ontvangst met koffie/ thee en appelgebak. Daarna bezoeken we het Openluchtmuseum.

Twente 100 jaar geleden
Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven diverse authentieke gebouwen, ieder met zijn eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden. Het museum vertelt ook het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger, de commandeur, de Drost en de Hofmeier. Er is een audiotour beschikbaar met boeiende verhalen en achtergrondinformatie. Het openluchtmuseum is toegankelijk voor rollators en er zijn enkele rolstoelen beschikbaar.Op loopafstand van het Openluchtmuseum bevindt zich het statige Drostenhuis, het woonhuis van de laatste Drost van Twente. Dit museum kan ook bezocht worden. Oorspronkelijk was deze 18e eeuwse patriciërswoning een stadsboerderij aan de wal in Ootmarsum.

Watermolen en graancirkels
De bustocht gaat verder naar de lunchlocatie, Watermolen Bels in Mander. Via een korte tour langs onder andere de graancirkels van Jannink, de Mandercirkels, komen we rond 13.30 uur bij de watermolen. In het authentieke restaurant bij de watermolen proef je de sfeer van vroeger. Hier nemen we de tijd om van de mooie locatie te genieten.

Borrel aan het water
In de richting van Ommen zal de bustocht worden vervolgd. In het toeristische Ommen zal aan het water de volgende stop zijn, de borrelstop. Nadat we hier van de omgeving hebben genoten, gaan we met de bus via een mooie route weer richting Laren. De dag wordt rond 17.30 uur afgesloten bij Witkamp met een kop soep en een broodje beenham met een consumptie. Hier kunnen we nog even nagenieten van de prachtige dagtocht!

De kosten zijn € 75,- contant of via QR code te betalen bij aanvang van de dagtocht. De kosten zijn gebaseerd op deelname van minimaal 40 personen.

Opgave is mogelijk voor 10 juni via info@larenenoranje.nl of telefonisch bij Teun Klein Nagelvoort op nummer 06-23608807.