Achterhoek vlag

Kulturhus

woensdag 20 april 2022 Jolien

Maatschappelijke gebouwen vervullen een belangrijke functie in ons dorp, stad of gemeente. Als coöperatieve Rabobank willen we helpen om te verduurzamen. De gebouwen zijn veelal een middelpunt van de leefomgeving binnen de kleine kernen. Zonnepanelen op deze daken maakt jouw leefomgeving dus direct duurzamer. Door maatschappelijke gebouwen in heel Nederland te verduurzamen, dragen we bij aan het versnellen van de energietransitie.

Dit was de reden voor het bestuur van Kulturhus het Kruispunt om deel te nemen aan de actie zonnepanelen op het dak van de Coöperatieve Rabobank. Na een toelatingsronde volgende in de maand maart een stemronde waarbij leden van de Rabobank een stem konden uitbrengen op hun favoriete maatschappelijk gebouw. Binnen de regio Achterhoek deden naast het Kulturhus eveneens gemeenschapsgebouwen uit Harfsen, Mariënvelde, Lichtenvoorde, Aalten en Keijenborg mee aan de actie.

Trots kunnen wij mededelen dat het Kulturhus het Kruispunt één van de winnaars is van de verduurzaamheidsactie. De winnaars zijn bepaald op basis van aantal gekregen stemmen en het beschikbaar budget coöperatief dividend van de bank in de regio. De winnaars ontvangen de helft van de kosten voor aanschaf en installatie van zonnepanelen. De zonnepanelen worden binnen één jaar door SolarNRG geïnstalleerd.

Kulturhus het Kruispunt bedankt een ieder die een stem hebben uitgebracht voor een toekomstbestendig multifunctioneel gebouw in hartje Laren.