Achterhoek vlag

Kennismakingsbijeenkomst VKA op 23 mei in Laren

zondag 7 mei 2023 Jolien

Op dinsdagavond 23 mei houdt de vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) in Kulturhus ’t Kruispunt in Laren een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst.
Ben je benieuwd wat de VKA is en doet en wil je weten wat een eventueel lidmaatschap jou en jouw bedrijf te bieden heeft? De VKA nodigt melkveehouders en akkerbouwers in Oost-Nederland van harte uit om kennis te maken met de VKA, het lerende netwerk van en voor de landbouw in Oost-Nederland.

Tijdens de avond gaat VKA-bestuurslid Manon Tankink in op waar de vereniging zich mee bezig houdt en hoe de VKA inspeelt op actuele thema’s door middel van interessante projecten en pilots. Ook vertelt ze over het aanbod in het VKA-leerprogramma.

Henry Mentink, studiegroepbegeleider bij de VKA, houdt een presentatie over de invloed van methaan en CO2 op jouw bedrijf. Hoe zie je dat terug in de Kringloopwijzer en hoe kun je hier op sturen?

De inloop op 23 mei is vanaf 19.30 uur, de aanvang is 20.00 uur. De avond wordt gehouden in Kulturhus ’t Kruispunt, Verwoldseweg 1 in Laren. De VKA stelt het op prijs als je je vooraf aanmeldt. Dit kan via https://vruchtbarekringloopachterhoek.nl/vka-kennismakingsbijeenkomst/.

Ken je een collega-boer die wellicht ook geïnteresseerd is, neem hem of haar gerust mee.
Meer info over de VKA is te lezen op https://vruchtbarekringloopachterhoek.nl/

Over de VKA
De vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) is een lerend netwerk van de landbouw voor een vruchtbare toekomst waarbij samen met agrariërs en partners nieuwe kennis ontwikkeld wordt. Deze kennis  wordt
gedeeld in de VKA-studiegroepen. VKA ging in 2013 als project van start. Sinds 1 januari 2020 is VKA een zelfstandige boerenvereniging met een boerenbestuur en ruim 300 leden bestaande uit melkveehouders en loonwerkers. Samen met haar partners werkt de VKA aan de gezamenlijke doelen.