Achterhoek vlag

Jeugd VV Forza Harfsen- Laren voor de winst

zondag 14 januari 2024 Jolien

In december wisten twee jeugdteams van Volleybalvereniging Forza Harfsen-Laren de eerste plek te veroveren in de eerste helft van de competitie. De winnaars werden na hun laatste wedstrijd in het zonnetje gezet.

Bij de meisjes B (14 – 16 jaar) was het tot de laatste wedstrijd spannend of zij de kampioenstitel konden binnenhalen. De wedstrijd werd in Rijssen gespeeld. De meiden hadden twee sets nodig om op de eerste plek te eindigen. In de eerste set werd met 21-25 de winst binnengehaald. De tweede en derde set viel het kwartje net de verkeerde kant op en de meiden van Rivo Rijssen wonnen deze sets. Coach Nande Vrielink pepte de meiden van VV Forza weer op en de benodigde laatste set werd binnengehaald met 19-25. Op naar een vijfde set. Deze werd weliswaar verloren, maar 3-2 was voldoende voor de winst in de poule. MB1 is kampioen! Zij ontvingen een mooie medaille na de wedstrijd. Afsluitend is het hele team een patatje gaan eten bij Aris Frieterie.

Het andere team dat op de eerste plek is geëindigd zijn de CMV’tjes. De speelsters van niveau 4 (± 9-10 jaar) wisten met gemak de top te bereiken met ruim 20 punten voorsprong op de concurrentie. Omdat het team met dispensatie speelt, kregen ze van Nevobo geen prijs, maar ze kregen van de vereniging een mooi bord als aandenken waar ze dezelfde dag nog frietjes van konden eten in de kantine.

Beide teams komen de tweede helft van het seizoen in een hogere klasse uit. Net als de meisjes C (12-14 jaar); zij werden tweede, maar hadden wel genoeg punten om te promoveren naar de hoofdklasse. Kom de teams eens aanmoedigen, bekijk het actuele speelschema op www.vvforza.nl