Achterhoek vlag

Jeugd-kleindierenshow Laren

zondag 10 september 2023 Jolien

Zaterdag 16 september is Laren weer even het middelpunt van de Nederland als het om de jeugd in de kleindierenhobby gaat. Het is de dag waarop jeugdige fokkertjes van de mooiste raskonijnen, cavia’s, rassierduiven en oorspronkelijke duiven hun dieren laten beoordelen. Een team van deskundige keurmeesters bekijken die dieren op raskenmerken en verzorging. De keuring is live mee te maken. Het is altijd spannend, wie worden er die dag Nederlands jeugdkampioen? 

Helaas geen gekakel en gesnater die dag. Vogelgriep en het daarbij behorende tentoonstellingsverbod voor hoenders, serama’s en de sier- en watervogels maken het niet mogelijk om ook mee te doen. Dat is natuurlijk spijtig als jij je mooiste kippen wil laten zien die je met veel zorg en aandacht hebt groot gebracht.

De entree is gratis voor de keuring en het leuke nevenprogramma met een clown, een quiz, ABS jazz dansoptredens, schminken, enz. Kom jij ook kijken hoe mooi de Larense St.Steffenmanege met sterren, glitter goud en rood is aangekleed in de stijl van het thema “It’s Showtime?” De jeugdige deelnemers en hun dieren zijn de sterren die schitteren die dag. De Kleurdwergen, de Rexkonijnen met hun fluwelen pels, Nederlandse Hangoordwergen, meerdere soorten cavia’s, Arabische trommelduiven, Malthezer Kipduiven en nog veel meer bijzondere soorten kijken uit naar je komst! Dit alles vind plaats van 09.30 uur tot 16.00 uur St.Steffenmanege Laren. De rode loper is voor je uitgelegd!

(Foto: Theo Janssen)