Achterhoek vlag

Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne

donderdag 12 oktober 2023 Jolien

Zondagavond 5 november 2023 is de 9e Lichtjesavond Laorne op de Algemene begraafplaats aan de Dennenweg 6 in Laren (Gld). U bent van harte welkom tussen 17.00 en 18:30 uur. Een bijeenkomst georganiseerd door ruim 50 betrokken inwoners uit Laren, waar u uw dierbaren kunt herdenken. Op uw eigen manier. Luisterend naar gedichten of muziek, door anderen te ontmoeten of juist in stilte.

Sfeervol
De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Deze editie lichten we een aantal monumentale bomen uit, die de begraafplaats zo’n mooie aanblik geven. Bij de entree aan de Dennenweg krijgt u een persoonlijk welkom en ontvangt u een lichtje. Dit kunt u plaatsen bij een graf of op een veldje met een ster van lichtjes, als degene die u mist elders een laatste rustplaats kreeg.

Ook kinderen zijn welkom
Kinderen die met hun ouders meekomen, kunnen onder begeleiding een woordenmolentje knutselen. Zij kunnen het dan neerzetten bij bijvoorbeeld het graf van hun oma of opa. Gaat het waaien, dan gaan de woorden als het ware ‘op reis’. Natuurlijk mag het molentje ook mee naar huis. Deze activiteit is bij de aula, waar ook koffie en thee en limonade te krijgen is.

Luisteren naar gedichten en een koor
Op verschillende plekken op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. De jongste deelnemer is 16 jaar. Een koor heeft weer geoefend op mooie Nederlands- en Engelstalig liedjes. Dirigent Gert Jansen en gitarist Gerrit Schoolen begeleiden het koor. Wie dat wil, mag meezingen.

Vriendenfonds
Het bestuur van de Stichting Lichtjesavond Laorne organiseert de jaarlijkse bijeenkomst in samenwerking met 46 vrijwilligers. Een inzet om trots op te zijn. Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen, is de stichting afhankelijk van donateurs en vrije giften. Een bijdrage is van harte welkom! Rekeningnummer: NL 55 RBRB 8836 6824 56, ten name van Stichting Lichtjesavond Laorne. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne