Achterhoek vlag

Hartverwarmende reacties voor burgerboerderij De Patrijs

zondag 31 juli 2022 Jolien

“Het is bijna niet te geloven, we hebben in twee maanden opnieuw € 500.000 opgehaald met onze publieksacties. Nadat we vorig jaar ook al € 500.000 hebben ingezameld”. Joanne Maltoux en Johannes Regelink kunnen het nog steeds niet geloven. Maar het is echt waar: alle lichten staan op groen om per december het melkveebedrijf van Herman en Ina Braakman in Groot Dochteren over te nemen.

Het melkveebedrijf willen ze omvormen naar een natuur inclusief, ecologisch en gemend bedrijf. Er wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor ontstaat een gezonde bodem, meer biodiversiteit en een mooier landschap!
“Juist nu zoveel aandacht is voor de onzekere toekomst van boerenbedrijven, is het geweldig dat wij dit hele positieve nieuws naar buiten kunnen brengen”. Ruim 400 mensen, waarvan circa 270 uit de regio, hebben onze plannen financieel mogelijk gemaakt. En er zijn ook al 1500 mensen lid geworden van de Patrijs zodat zij boodschappen kunnen doen in onze verslokalen in Lochem, Vorden, Eefde en Zutphen. “Natuurlijk openen we in Groot Dochteren een boerderijwinkel met onze producten. We hopen daarmee in maart 2023 te kunnen starten” vertelt Joanne.

De kans is groot dat er meer geld binnenkomt dan de benodigde 1 miljoen euro. Mocht dat het geval zijn, liggen er al plannen klaar voor energiebesparende maatregelen en de bouw van een groepsruimte in een stal.
Nu de initiatiefnemers van de Patrijs helemaal “los kunnen gaan”, kunnen ze extra hulp goed gebruiken. Momenteel wordt gezocht naar een zuivelmaker, een verslokaalhoeder en een klussenbegeleider.
Meer informatie daarover staat op de website www.depatrijs.eco

Op hun website wordt ook kort verwoord waar de Patrijs voor staat: “Wij geloven dat het anders kan. Het is tijd voor een meer verantwoorde en duurzame relatie met de omgeving. Daarom willen we gemengd bedrijf opzetten met koeien, kippen, een tuinderij, bomen en meer”.