Achterhoek vlag

Bezoekers trotseren de regen voor 9e Lichtjesavond Laorne

woensdag 15 november 2023 Jolien

Zondag 5 november was de negende Lichtjesavond Laorne, op de begraafplaats aan de Dennenweg. Vanaf 17.00 uur waren bezoekers welkom om hun dierbare(n) te herdenken en elkaar te ontmoeten. Bij de entree stonden veel lichtjes klaar voor een warme ontvangst.

Door de harde wind moest menig lichtje opnieuw even aangestoken worden. Dit zorgde ook weer voor verbinding met elkaar. Net als “even samen schuilen” voor de regen. Want het weer werkte niet mee. De voorbereiding was gelukkig droog, maar vanaf 17.00 uur hield het op met zachtjes regenen!

Ondanks het weer bezochten 160 mensen, jong en oud, de avond. Ze luisterden naar liederen van het koor, onder leiding van Gert Janssen. En naar de voordracht van gedichten. Soms bestaand en een aantal ook zelf geschreven. Ook kinderen kwamen mee met hun ouders of grootouders. Een tiental kinderen maakte een mooi woordenmolentje, om een boodschap over te brengen naar bijvoorbeeld hun overleden opa of oma.

Er waren fijne reacties van bezoekers: "Fijn dat jullie dit organiseren", "Dank voor alle moeite om dit mogelijk te maken" en "Tot ziens, volgend jaar komen we zeker weer". Daar doen we het als Stichting voor: mensen verbinden en een lichtpuntje te bieden in tijden van gemis. Maar ook voor inspireren om de lichtpuntjes weer te zien!

De gedichten zijn nog enkele weken te lezen, in een gedichtenroute op de begraafplaats. Zolang de gedichten er zijn, branden er ook kaarsjes bij. Met kerst verzorgt Stichting Lichtjesavond Laorne ook een gedicht met een kaarsje erbij, als een hart onder de riem in de donkere dagen.

Lichtjesavond Laorne zou niet mogelijk zijn zonder alle vrijwilligers, actief in de materialencommissie, de groep gedichtenlezers, het koor en de mensen die de pr verzorgen. En niet te vergeten de cateringvrijwilligers.

De Stichting is dankbaar voor de belangstelling en de steun uit het dorp, op wat voor manier dan ook.

Het bestuur maakt zich op voor de 10e Lichtjesavond in 2024. Tips en ideeën zijn van harte welkom!

Ander nieuws uit het bestuur: Derk Woestenenk is toegetreden tot het bestuur, als opvolger van Theo Harbers, die zich jarenlang inzette voor de organisatie. Voor de 10e editie zoekt de Stichting nog een vrijwilliger die de PR op zich wil nemen.
Bij belangstelling of voor meer informatie: mail gerust met stichting@lichtjesavondlaorne.nl.

Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen, is de stichting afhankelijk van donateurs en vrije giften.

Een bijdrage is van harte welkom! Het rekeningnummer: NL 55 RBRB 8836 6824 56, ten name van Stichting Lichtjesavond Laorne. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws: Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne