Achterhoek vlag

Voorjaarsconcert Apollo (19:30 - 22:30)

zaterdag 25 maart 2023 Jolien

Zaterdag 25 maart is iedereen van harte welkom op het voorjaarsconcert van KMV Apollo. Tijdens dit concert brengen zowel het orkest, onder leiding van Marc Dammers, als de drumband, onder leiding van Reyer Schouten, diverse stukken waardoor er weer een mooi programma is ontstaan. Het thema van het concert is “Oorlog en vrijheid”.

Dit thema is o.a. ontstaan door de compositie “Banja Luka” die op de lessenaar van het orkest staat. Componist Jan de Haan heeft dit stuk in 1995 geschreven en het vertolkt de gevoelens van De Haan ten aanzien van het in de jaren 90 door een burgeroorlog geteisterde voormalig Joegoslavië.

Uiteraard zullen er ook meer bekendere nummers gespeeld worden. Wat denkt u bijvoorbeeld van Goodnight Saigon of Glenn Miller?

De drumband heeft ook diverse nummers uitgezocht voor dit concert. Zo brengen zij “To the Limit”. In dit stuk wisselen een snel Dance ritme en een strakke beat elkaar af. Via diverse solo’s loopt het werk richting finale waarbij de muzikanten van de componist zelfs ‘to the limit’ mogen gaan, oftewel ze mogen eindigen in een hoog tempo. Die vrijheid krijgen zij van componist Jan Schipper, dus dat belooft wat!

Het concert wordt gehouden bij zaal Witkamp, Dorpsstraat 8 in Laren.
Entree: € 7,50 (t/m 16 jaar gratis entree) te betalen bij de ingang.
Aanvang: 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open.

Wij zien u graag op 25 maart!