Achterhoek vlag

Hamac Run Harfsen (10:15 - 15:30)

zaterdag 15 juni 2024 Jolien

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt de 27e editie van de Hamac Run Harfsen plaats. Dit jaar vertrekken we voor het eerst vanaf circuit Het Peppelenbos, de thuisbasis van Hamac, na 26 jaar te zijn gestart bij de familie Meijer aan de Schepersweg in Harfsen.

Na een optreden van een dweilorkest vertrekt de stoet om 10:15 uur vanaf Circuit ’t Peppelenbos, Deventerdijk 7, 7217 SC Harfsen. De route voert via de Lochemseweg naar Harfsen, en vervolgens via de Reeverweg en Deventerdijk naar Almen. Daarna rijdt men via het centrum en landgoed de Velhorst binnendoor naar Lochem. Via De Beemd en de rondweg gaat de tocht verder naar de Exelse tol, richting Exel en via het Markelosebroek naar het centrum van Markelo. Rond 11:30 - 11:45 uur bereikt de stoet de lunchlocatie bij Dancing Dieka in het buitengebied. Tijdens de lunch is er een optreden van zanger Edwin van Hoevelaak in de Olifantenzaal, inclusief de gebruikelijke polonaises.
Ongeveer 35 gecertificeerde verkeersregelaars van Hamac begeleiden de stoet, zorgen ervoor dat de colonne aaneengesloten blijft en minimaliseren verkeersoverlast.

’s Middags rond 13:00 uur vertrekt men via Holten naar Loo, en vervolgens via de Ooldselaan naar Laren, waar de inwoners jaarlijks rijen dik langs de route staan te zwaaien. Via de Zutphenseweg, Veltkampsweg en Lindenbergsdijk keert men terug naar Harfsen-centrum en eindigt de tocht aan de Deventerdijk. Rond 15:30 uur worden de 180 gasten, begeleiders, chauffeurs, verkeersregelaars en andere vrijwilligers onthaald met een warme maaltijd.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de start bij circuit ’t Peppelenbos, de lunch bij Dieka en de finish bij te wonen. En als je ons onderweg tegenkomt, zwaai dan even!