Achterhoek vlag

Fietstocht De Boer op (09:30 - 11:30)

dinsdag 16 juli 2024 Jolien

Altijd al een kijkje willen nemen op een melkveehouderij of een ander interessant bedrijf?
Jaarlijks zijn er een aantal (agrarische) ondernemers die hun bedrijf openstellen voor het publiek tijdens de fietstocht De Boer Op. Een unieke mogelijkheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen en in gesprek te gaan met de ondernemer.

Een leuk uitje voor jong en oud, ga je met ons mee?
Dit jaar hebben we een gevarieerd aanbod van bedrijven die te bezichtigen zijn op de route: een melkveebedrijf een versboerderij, een kampeerbedrijf en een pluktuin.

Er is een prachtige fietsroute uitgezet richting Berkelland van ca 40 km. Nieuw is dit jaar is de korte (gezinsroute) route is ca 22 km. Die gaat dan niet langs alle bedrijven, maar doet een tweetal bedrijven aan.
Halverwege is er een pauze waar voor de kinderen van alles te beleven en te zien is.

Voor diegene die niet kunnen fietsen is het mogelijk om de bedrijven per auto te bezoeken. Daarvoor is een speciale route beschikbaar.

Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten, halverwege de route bakken de vrijwilligers pannenkoeken, zodat iedereen vol energie de weg terug kan vervolgen.

De dag kan eventueel afgesloten worden met een hapje eten bij Restaurant de Witte Wieven, op te geven bij de start van de route.

Start: dinsdag 16 juli
Startpunt: Restaurant en Spelerij de Witte Wieven
Tijdstip: Tussen 9.30 en 11.30 uur
Kosten: € 5,- pp, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Betaling contant. (ook voor onderweg)

De organisatie: PR-commissie Landbouw Lochem (LTO en Vrouwen van NU)