Achterhoek vlag

Agenda

 • woensdag
  4
  mei
  Tuinrondleiding Huis Verwolde (13:30 - 14:30)Op 4 mei kunnen bezoekers mee met een gids door het park en de tuin van Verwolde. De gids vertelt over de in 1926 ontworpen tuin van Hugo Poortman, de bijzondere bomen op het terrein en de vaste plantenborders. Deze rondleiding is inclusief koffie en gebak na afloop.
  Tijd: 13.30 uur (duur ca. 1 uur).
  Kosten: volwassenen € 9,25 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,25

  Online reserveren is verplicht: Huis Verwolde | Home (glk.nl)

  woensdag
  4
  mei
  Op stap met Gouvernante (11:00 - 12:30)Op 4 mei kunnen kinderen van 5 tot en met 8 jaar samen met de gouvernante een bijzondere wandeling maken door het huis. Ze komen natuurlijk langs de kinderkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. Kinderen mogen verkleed komen.
  Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur).
  Kosten: kinderen €10,00 en kinderen donateurs GLK en museumkaarthouders €5,00.

  Online reserveren is verplicht: Huis Verwolde | Home (glk.nl)
  woensdag
  4
  mei
  Dodenherdenking (19:30 - 21:15)Programma Dodenherdenking Laren 2022 bij monumenten naast de kerk

  Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom en zal de voorzitter iedereen welkom heten. Apollo zal het muzikale gedeelte verzorgen met dit jaar met ‘The last post’ in plaats van de standaard Taptoe, daar er vele Canadezen aanwezig zullen zijn. The last post wordt gespeeld tijdens militaire herdenkingen en begrafenissen internationaal. Dit jaar willen we het ten gehore brengen voor alle gevallenen.

  Om 20.00 uur: twee minuten stilte gevolgd door het Wilhelmus en een kranslegging.

  Hierna kan een ieder koffie of thee komen drinken in het Kulturhus en zal er in de kerk is een tentoonstelling plaats vinden met o.a. de V1 van Henk Meuleman op schaal 1:20.
  Ook zal Christiaan Harkink aanwezig zijn om aanvullend de nodige informatie te verstrekken met de nodige materialen. Rond 21.15 uur zullen we afronden.

  Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u de herdenking live volgen dan kan dat via: 

  https://kerkdienstgemist.nl/stations/2090-Protestantse-gemeente-te-Laren-Gld/events/event/15818118-202205041900

  donderdag
  5
  mei
  Verwolde in oorlogstijd (11:00 - 12:30)Op 5 mei neemt deze speciale rondleiding ‘Verwolde in oorlogstijd’ bezoekers mee door het verhaal van het huis en haar bewoners tijdens de tweede wereldoorlog. Zo horen bezoekers over de slimme zet van Line barones van der Borch van Verwolde-Voûte, die het chique edelmanshuis veranderde in een sobere kliniek voor tuberculosepatiënten uit Den Haag.
  Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur).
  Kosten: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00.

  Online reserveren is verplicht: Huis Verwolde | Home (glk.nl)

  donderdag
  5
  mei
  Professor Bombasticus (11:30 - 14:30)Op 5 mei komt professor Bombasticus naar huis Verwolde met zijn magische laboratorium van de geschiedenis. Elk seizoen weet hij de kleine bezoekers weer helemaal te fascineren met zijn spannende, en meeslepende theatershow. De voorstelling is dan ook geschikt voor alle leeftijden en duurt circa 45 minuten.
  De voorstelling vindt plaats in de oranjerie of bij mooi weer buiten bij de oranjerie.
  Tijden: 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

  Kosten: Volwassenen € 13,00 en kinderen t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs GLK en Museumkaarthouders betalen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.
  Dit is inclusief een bezoek aan het huis tussen 12.15 en 16.00 uur.

  Online reserveren is verplicht: Huis Verwolde | Home (glk.nl)
  zondag
  8
  mei
  Kindertheater De rode maan Op 8 mei speelt Hanna'floor van theater De rode maan de voorstelling ‘De baron die niet spelen kon'. Het verhaal gaat over een rijke baron die lang geleden in een prachtig groot huis woonde. Hij voelde zich graag groots en bijzonder en deed er ook alles voor om dat te zijn. In dit verhaal zorgt de jongste zoon van de baron voor een grote verandering in zijn vader.
  De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 en duurt circa 40 minuten.
  De voorstelling vindt plaats in de oranjerie of bij mooi weer buiten bij de oranjerie.

  Voor boeken van tickets en exacte tijden zie website: GLK | Theater De rode maan
  Kosten: Kind en volwassenen €9,50
  vrijdag
  13
  mei
  Uitslagavond Dorpskwis (20:00 - 23:00)UItslagavond Dorpskwis voor de deelnemers.

  Locatie: Kulturhus 't Kruispunt
  Aanvang: 20.00 uur

  Uitslagavond Dorpskwis. - Kulturhus 't Kruispunt Laren Gelderland (kulturhuslaren.nl)
  zaterdag
  14
  mei
  Songs in Silence (17:00 - 19:30)Buitenconcert
  Op zaterdag 14 mei start Theaterkantoor met actrice, zangeres en outdoor-fanaat Marjolein Keuning op Verwolde met meerdere buitenconcerten op verschillende locaties. Theaterkantoor is gespecialiseerd in het organiseren van unieke belevingsconcerten, waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Zo worden er koptelefoons uitgedeeld waardoor je volledig kunt opgaan in de muziek en de prachtige parktuin rondom huis Verwolde. Dit concert wordt twee keer gespeeld op deze zaterdag.

  Liedprogramma
  “Songs in Silence: Trek” is een liedprogramma waarin Marjolein, begeleid door gitarist Leon Mennen, vertelt over haar trekking langs de Engelse kust. Mooie muziek en verhalen worden afgewisseld, waarbij het publiek midden in de natuur lekker met de voeten in het gras kan genieten. Tijdens het concert zit of lig je op je eigen matje of stoel. De bezoekers ontvangen ook een ‘lekkerBAG’ met diverse lekkernijen uit de foodtruck en een drankje voor tijdens het concert.
  Pak deze unieke kans om de bijzondere buitenplekken te ontdekken.
  Aanvang: 17:00 en 19:30 uur (einde: 20:45 uur)
  Kijk op de website van Theaterkantoor voor de verkoop van tickets voor dit buitenconcert.

  Bezoek huis
  Voorafgaand aan het concert kan je huis Verwolde bezoeken, geopend tot 16.00, of een wandeling maken door de tuin. Voor info en tickets Huis Verwolde | Bezoek huis en tuin (glk.nl)
  Entree: Volwassenen €10,- kinderen € 5,- Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis
  zaterdag
  14
  mei
  Repair Cafe (09:30 - 12:30)Op zaterdag 14 mei draait het weer om repareren. Al vele inwoners van Laren en omgeving zijn u voorgegaan en hebben de weg naar het Repair Café gevonden, en zijn door onze vrijwilligers al vele honderden reparaties uitgevoerd.
  Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze ook voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen deskundigheid.

  Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan. Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.
  De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom.

  Tot ziens op zaterdag 14 mei tussen 09.30 uur en 12.30 uur aan de Verwoldseweg 1 in Laren.

  Bent u op deze dag verhinderd ? Iedere tweede zaterdag van de maand staan wij voor u klaar!

  Zaterdag 11 juni is er weer een Repair Café.
  zondag
  15
  mei
  ** Afgelast ** Concert KMV Apollo (14:00 - 16:00)Update zaterdag 14 mei:
  Vanmorgen ontvingen wij het droevige bericht dat ons erelid Gert Laar overleden is.
  Wij hebben daarom besloten om het concert van zondag 15 mei niet door te laten gaan.

  Op zondag 15 mei staat sinds lange tijd het eerste concert gepland van KMV Apollo. Dit wordt het eerste concert waarbij Marc Dammers op de bok staat voor het fanfareorkest. Reyer Schouten zal uiteraard weer de muzikale leider van de drumband zijn.

  Apollo heeft een gevarieerd programma samengesteld waarbij meerdere nummers het publiek bekend in de oren zal klinken.
  Naast de muziek is er deze middag ook ruimte voor het huldigen van onze jubilarissen, waarbij de ‘jongste’ jubilaris 12 ½ jaar en de ‘oudste’ jubilaris maar liefst 65 jaar lid is!

  Locatie: Zaal De Wippert
  Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

  vrijdag
  20
  mei
  Good Goan (19:30 - 22:00)Reisverhaal uit de oudheid, maar dan beleefd door een stel jonge mensen uit Laren. Hetzelfde geluk, dezelfde bedreigingen, uitdagingen en worstelingen die ieder mens meemaakt op zijn levensreis.
  zaterdag
  21
  mei
  Good Goan (19:30 - 22:00)Reisverhaal uit de oudheid, maar dan beleefd door een stel jonge mensen uit Laren. Hetzelfde geluk, dezelfde bedreigingen, uitdagingen en worstelingen die ieder mens meemaakt op zijn levensreis.
  zaterdag
  21
  mei
  Benefiet(s)tocht Lionsclub Markelo Lochem Mixed (10:00 - 12:00)Na twee jaar uitstel kunnen we als Lionsclub Markelo-Lochem Mixed onze succesvolle fietstocht Proeven & Fietsen weer organiseren! En iedereen kan meefietsen en meegenieten. Tijdens een route van zo’n 35 kilometer geniet u van het Twentse en deze keer vooral Achterhoekse landschap.
  Onderweg stopt u een aantal keer op adressen waar u een heerlijk hapje of drankje krijgt aangeboden van eerlijke oorsprong. Zuivel, vlees, ijs… Er komt van alles voorbij. En we zouden geen serviceclub zijn als we behalve aan uw plezier ook niet zouden denken aan het welzijn van mensen die het minder hebben. Dit jaar fietsen we voor Oekraïne; het concrete doel bepalen we in mei, als we kunnen overzien wat op dat moment het hardst nodig is.

  Start en eindpunt van de tocht zijn bij De Schöppe op De Welle in Stokkum (Markelo). De tocht voert u langs het Twentekanaal naar de landgoederen Ampsen en Verwolde en vervolgens via de Kattenberg terug richting het startpunt.
  Datum: zaterdag 21 mei
  Tijd: starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur
  Kosten: € 15,-- per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 7,50). Lunch, koffie/thee en hapjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Aanmelden en meer informatie via www.proevenenfietsen.nl
  dinsdag
  24
  mei
  Algemene Ledenvergadering Wakker Laorne

  Algemene Ledenvergadering van Wakker Laorne in Kulturhus 't Kruispunt.
  Aanvang: 20.00 uur
  De koffie en thee staat klaar vanaf 19.30 uur.

  Alle informatie vindt u via deze link

 • zaterdag
  25
  juni
  GD Festival 22

  Voor meer informatie:

  Website:  https://www.gdfestival.nl/

  Facebook: https://www.facebook.com/GDFestival

  Instagram: https://www.instagram.com/gdfestival/

 • zondag
  24
  juli
  Natuur-Pannenkoekenrit (10:00 - 13:00)

  De Pannenkoekenritten horen inmiddels bij de traditie van Toeristenbelang Laren. Elke zomer genieten velen weer op de fiets of vanuit de auto van de mooie omgeving en na afloop van een pannenkoek.


  De start en de terugkomst van de fiets- en autotocht op zondag 24 juli is bij Woestenenk aan de Marsmansteeg.
  Daar zullen op het erf de traditionele pannenkoeken worden gebakken.


  Naast de gebruikelijke fietstocht van ongeveer 40 km en autotocht van ongeveer 60 km met verrassende en interessante bekijkstops  zal er ook dit jaar een korte fietstocht zijn van ongeveer 10 kilometer.


  Er is ook weer kinderroute georganiseerd.
  We hopen dan ook nu hier weer veel gezinnen met jonge kinderen een leuke rit mee aan te bieden.
  Tijdens deze tocht zullen er onderweg voor de kinderen diverse vragen te beantwoorden, raadsels op te lossen en/of opdrachtjes uit te voeren zijn waarmee een prijsje te verdienen is.


  Ook is er een leuke speel- en bekijkstop halverwege de tocht. Een plek waar de kinderen zich prima zullen vermaken, dus ouders, neem er ook heerlijk de tijd!


  En natuurlijk…na afloop van de rit smullen van een zelf versierde pannenkoek!

  Start
  De start is vanaf Woestenenk, Marsmansteeg 2, 7245 WG Laren (Gld.)
  De vertrektijden zijn van 10:00 tot 13:00 uur.
  Deelname voor fietsers € 3,00 p.p. en voor auto’s € 6,00.
  Gratis voor basisschoolleerlingen.

  Parkeren wordt aangegeven.
  Voor verdere informatie: Ida Bielderman, 0573 – 402288.
 • Nog geen agenda items voor deze maand
 • Nog geen agenda items voor deze maand
 • zaterdag
  1
  oktober
  Astrid Cattel - ECHT! (20:00 - 22:00)Cabaretière Astrid Cattel deelt haar positieve energie, verbazing en emotie en zij gaat haar gevoelige karakter in deze goudeerlijke cabaretvoorstelling niet uit de weg. Mèt zelfspot. Zij neemt luisteraars mee in haar persoonlijke, dagelijkse gewoonste en ongewoonste levenssituaties. Want, hoeveel tijd besteden wij aan het waarmaken van onze échte realistische wensen? Het leven is te kort om daar niet een middag of avond bij stil te staan.

  Locatie: Kulturhus 't Kruispunt
  Inloop vanaf 19.30 uur
  Kaarten kosten € 19,50 p/stuk

  Astrid Cattel - ECHT ! - Kulturhus 't Kruispunt Laren Gelderland (kulturhuslaren.nl)