Achterhoek vlag
direct access

Agenda

 • maandag
  1
  augustus
  Openstelling Dorpskerk in juli en augustus

  In de maanden juli en augustus is op woensdagmiddag de Dorpskerk open van 13.30 tot 17.30 uur.

  Vrijwilligers heten de gasten welkom en beantwoorden eventuele vragen over de geschiedenis en het fraaie interieur met de eigentijdse inrichting.

  De kerk is een zgn. Waterstaatskerk en gebouwd in 1835. Het gehele jaar door, is in de stilteruimte gelegenheid om een kaarsje aan te steken, iets in het gastenboek te schrijven en via de glaswand het sfeervolle interieur van de kerk te bewonderen.

  Tijdens de Fietsvierdaagse van 1 tot en met 5 augustus is de kerk elke middag geopend met exposites van foto’s en keramiek

  dinsdag
  2
  augustus
  Fietsvierdaagse De Achterhoek

  Op dinsdag 2 augustus start in het Gelderse Laren de 28e editie van Fietsvierdaagse “De Achterhoek”.

  Deelnemers kunnen dagelijks kiezen uit wisselende routes van 30, 45 en 60 kilometer. De routes brengen u langs pittoreske dorpjes, prachtige bossen en uitgestrekte weilanden. Het typische Achterhoekse coulisselandschap van onze regio blijft een prachtig decor voor onze Larense Fietsvierdaagse. Bovendien nemen we ook ieder jaar een vleugje Twente mee in onze routes.

  Voor de jonge fietsers is er op woensdag een speciale kinderroute van 15 kilometer. Op deze route zullen er diverse activiteiten zijn waaraan de kinderen kunnen deelnemen.

  Hoewel in 2021 wel de routes gereden konden worden, moesten we het helaas doen zonder enig vertier op het start- en finishterrein. Dit jaar zal er wel weer een gevarieerd en gezellig middagprogramma georganiseerd worden.

  Na het fietsen kunt u plaatsnemen op het terrein om wellicht onder het genot van een drankje andere deelnemers (weer) te ontmoeten en te luisteren naar het muzikale entertainment.

  Fietsvierdaagse “De Achterhoek” vindt dit jaar plaats van 2 t/m 5 augustus. Inmiddels kunt u zich weer online inschrijven via onze website. Bij inschrijving voor 1 juli ontvangt u € 2,50 korting!

  Als u graag op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom onze Fietsvierdaagse, dan kunt u ons vinden op Facebook (@fietsvierdaagse) of u kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Graag tot ziens in Laren!

  www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl

  zaterdag
  6
  augustus
  Tractor Pulling Lochem 37e editie (12:00 - 23:59)

  Op zaterdag 6 augustus zullen de krachtigste trucks en tractoren weer op het bekende terrein aan de Brinkerinkweg tussen Lochem en Barchem aantreden.

  Het startschot voor de wedstrijd wordt om 16:00 uur gegeven. Vanaf 12:00 uur is het rennerskwartier toegankelijk en om 14:00 uur gaat de pullingarena open.

  De voorverkoop is geopend! Koop nu je ticket in de voorverkoop, dan ben je verzekerd van een plek én krijg je korting. Dit jaar zijn er voor het eerst, naast toegangstickets, een gelimiteerd aantal VIP-tickets verkrijgbaar in de voorverkoop. Vanaf het VIP-deck heb je het meest fenomenale uitzicht en geniet je onbeperkt van hapjes en drankjes. Kom genieten van een ouderwetse avond tractorpulling!

  zondag
  7
  augustus
  Trekkertrek 30e editie
  30e editie van Trekkertrek Laren op zondag 7 augustus.
  Inschrijving start op 21 juni en zal 5 juli worden gesloten.
  VOL=VOL dus wees er snel bij!
  zondag
  7
  augustus
  Openluchtdienst Landgoed Verwolde (10:00 - 11:00)

  “Nieuwe aarde? Nieuwe mens!” Dat is het thema van de Openluchtdienst die op zondagmorgen 7 augustus georganiseerd wordt door de Protestantse Kerk Laren, op een inspirerende locatie: Oranjerie landgoed Verwolde. De bijbel kent een toekomstbelofte van “een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”. Is dat geen gevaarlijk gedachtengoed? Onze kinderen wijzen ons er de laatste jaren op, dat wij mensen druk bezig zijn om de aarde op te gebruiken. Hebben zij straks nog wel een toekomst, een leefbare aarde? De problemen om duurzamer te gaan leven lijken zo groot, hoe houden we dan de hoop levend dat we dit tij nog kunnen keren? Kunnen we “nieuwe mensen” worden, die andere keuzes maken?

  Voorganger is ds. Leonard van Wijk uit Lochem. De zang in de openlucht wordt muzikaal ondersteund door organist Stefan Potman op piano en Jessica Klein Nulent op accordeon. Ook voor en na de viering zullen zij musiceren. Voor de allerjongste kinderen is er op oppas en de kinderen volgen een eigen programma. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. Bij onverhoopt slecht weer wordt de viering verplaatst naar de Kerk in Laren.


  Adres Verwolde: Jonker Emile Laan 5, Laren. Aanvang om 10.00 uur.

  zaterdag
  13
  augustus
  Repair Cafe (09:30 - 12:30)
  Op zaterdag 13 augustus draait het weer om repareren. Al vele inwoners van Laren en omgeving zijn u voorgegaan en hebben de weg naar het Repair Café gevonden, en zijn door onze vrijwilligers al vele honderden reparaties uitgevoerd.

  Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan ze ook voor u klaar, ieder met zijn of haar eigen deskundigheid.

  Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan. Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

  De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom.

  Tot ziens op zaterdag 13 augustus tussen 09.30 uur en 12.30 uur aan de Verwoldseweg 1 in Laren.

  Bent u op deze dag verhinderd ? Iedere tweede zaterdag van de maand staan wij voor u klaar!
  donderdag
  18
  augustus
  Houtdorp (10:00 - 15:00)Ook dit jaar kunnen jongens en meisjes uit groep 4 tot en met 8 lekker timmeren en hun eigen hut in elkaar zetten tijdens hét huttenbouwfestijn van het jaar! Houtdorp vindt dit jaar plaats in de laatste week van de zomervakantie; donderdag 18 augustus en vrijdag 19 augustus. Nu mét afsluitend feestje en natuurlijk discozwemmen!

  Houtdorp is een groot huttenbouw-feest georganiseerd door het Leussinkbad in Laren. De ligweide van het buitenbad toveren we voor deze gelegenheid altijd om tot timmerterrein. Voor kinderen die een hamer kunnen vasthouden of juist niet, Houtdorp Laren is voor iedereen een gaaf buitenfeestje.

  Reis dit jaar met ons mee door de tijd! Ga terug naar het verleden en bouw een Middeleeuws fort of een kasteel. Of reis naar de toekomst en bouw een huisje op de maan of op mars.

  Wanneer is het?
  Houtdorp is donderdag 18 augustus van 10.00 tot 15.00 uur en vrijdag 19 augustus van 13.00 tot 18.00 uur. (Groot)ouders en verzorgers zijn vrijdag vanaf 17.00 uur welkom om alle creaties te bewonderen, en het feestje afsluitende feestje gaat door tot 22.00 uur!

  Wat kost het?
  Kosten zijn € 12,50 pp voor abonnementhouders en € 17,50 pp zonder abonnement*. Dit is inclusief lunch en fruit op donderdag, een snack én avondeten op vrijdag.

  Meedoen
  Aanmelden kan van 13 juni tot 30 juni via de website van het Leussinkbad. Dat kan individueel of in groepen. Elk groepje moet minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders opgeven. Ook als je je individueel aanmeldt moet je een begeleider opgeven.

  Wees er snel bij, want vol is vol!

  Wil je op de hoogte blijven? Volg dan de Facebookpagina Houtdorp Laren. Hier kunnen kinderen hun mooiste ideeën, tekeningen, groepsfilmpjes en plannen voor hun hut plaatsen.

  Ook leuk als vrijwilliger!
  Houtdorp is ook heel erg leuk om als vrijwilliger mee te maken. Opbouwen, afbreken en tijdens de bouwdagen meehelpen: alles kan. Ben je geïnteresseerd om mee te helpen? Geef je dan op als vrijwilliger via: houtdorplaren@leussinkbad.nl

  vrijdag
  19
  augustus
  Houtdorp (13:00 - 18:00)Houtdorp is donderdag 18 augustus van 10.00 tot 15.00 uur en vrijdag 19 augustus van 13.00 tot 18.00 uur. (Groot)ouders en verzorgers zijn vrijdag vanaf 17.00 uur welkom om alle creaties te bewonderen, en het feestje afsluitende feestje gaat door tot 22.00 uur!
  woensdag
  31
  augustus
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • vrijdag
  2
  september
  Larense Kermis 2022 https://www.larensekermis.nl/
  zaterdag
  3
  september
  zondag
  4
  september
  Larense Kermis 2022 https://www.larensekermis.nl/
  maandag
  5
  september
  Larense Kermis 2022 https://www.larensekermis.nl/
  woensdag
  28
  september
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • zaterdag
  1
  oktober
  Astrid Cattel - ECHT! (20:00 - 22:00)Cabaretière Astrid Cattel deelt haar positieve energie, verbazing en emotie en zij gaat haar gevoelige karakter in deze goudeerlijke cabaretvoorstelling niet uit de weg. Mèt zelfspot. Zij neemt luisteraars mee in haar persoonlijke, dagelijkse gewoonste en ongewoonste levenssituaties. Want, hoeveel tijd besteden wij aan het waarmaken van onze échte realistische wensen? Het leven is te kort om daar niet een middag of avond bij stil te staan.

  Locatie: Kulturhus 't Kruispunt
  Inloop vanaf 19.30 uur
  Kaarten kosten € 19,50 p/stuk

  Astrid Cattel - ECHT ! - Kulturhus 't Kruispunt Laren Gelderland (kulturhuslaren.nl)
  zondag
  23
  oktober
  Herfsttintentocht (10:00 - 13:00)
  De dagen worden korter, de schaduwen langer. De bladeren van de bomen verkleuren weer en veroorzaken prachtige herfsttinten.

  In deze schoonheid van de Achterhoek organiseert Toeristenbelang Laren de inmiddels bekende herfsttintentocht voor fietsers en automobilisten.
  De fietstocht van ongeveer 35 km en de autotocht van ongeveer 65 km leiden door lommerrijk bos en afwisselende vergezichten. Dat wordt weer genieten.

  U kunt starten vanaf ’t Langenbaergh, Deventerweg 1, 7245 AW in Laren Gld.
  De vertrektijd is van 10:00 tot 13:00 uur.
  Halverwege de tocht is er een rustpauze waar de benen gestrekt kunnen worden en men gratis mee kan doen aan een originele prijsvraag.

  Verdere informatie Gerrit Schoneveld 0573-221425
  woensdag
  26
  oktober
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • zaterdag
  19
  november
  ATB Avondtoertocht (18:00 - 20:00)
  Er is een afwisselde toertocht uitgezet die zowel door het buitengebied als het dorp Laren gaat. De route zal over verharde en onverharde wegen gaan en tevens door bedrijven, en door de kerk.
  Deze tocht gaat over veel particuliere gronden dus een éénmalige route waar anders niet gefietst mag worden.

  Route is ca. 35 km.
  De route is eventueel in te korten.

  Inschrijven en starten tussen 18:00 – 20:00 uur Startplaats bij: Bennie Brummelman, Oude Deventerweg 6, 7245 PX Laren.

  Inschrijfgeld is € 7,00 kop soep of consumptie inbegrepen.
  De route is goed aangegeven met reflecterende pijlen.
  Helm en goede verlichting verplicht(ook ter plekke verkrijgbaar). Deelname is op eigen risico.

  Voor verdere informatie: Bert Roekevisch 06-20436714
  woensdag
  30
  november
  Inloophalfuurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

  Voorafgaande aan de maandelijkse bestuursvergadering (laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december) heeft u de mogelijkheid om met één of meerdere bestuursleden van Wakker Laorne te overleggen.
  Het inloophalfuurtje begint om 19.30 uur; locatie Kulturhus 't Kruispunt.

 • maandag
  26
  december
  Midwinterhoorn-puttenwandeling (09:30 - 12:30)
  Toeristenbelang Laren organiseert weer een wandelroute langs midwinterhoornblazers en de oude waterputten op het landgoed Verwolde bij Laren (Gld.).Ook u bent deze dag hartelijk welkom op dit bijzondere evenement, met of zonder nordic-wandelstokken.

  Dit jaar kunt u kiezen uit twee wandelingen, een van ± 9 km of een van ± 14 km. Tijdens de uitgezette wandelingen zult u natuurlijk verschillende midwinterhoornblazers zien en horen spelen. Er is onderweg gelegenheid om de koffie chocomelk of thee te nuttigen.
  Geen pin mogelijkheid!!

  In Twente en delen van Gelderland blaast men de midwinterhoorn tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen (6 januari). Het geluid, “d’olde roop”, draagt ver over het winterse landschap. De midwinterhoorn is een houten blaasinstrument dat nu nog wordt gebruikt in Twente, delen van Gelderland en, vlak over de grens, in Duitsland. Het is op ambachtelijke manier gebouwd van berken- of wilgenhout, met een mondstuk van vlierhout.
  Rondom Laren beschikken veel boerenerven nog over een 17e eeuwse waterput. Blazers gebruiken een waterput om het geluid te versterken of om er de hoorn op te laten rusten.

  De wandelroutes starten bij manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26, net ten oosten van de dorpskern Laren.
  U kunt starten tussen 9.30 en 12:30 uur
  Het parkeerterrein wordt aangegeven.

  De deelname is € 4,00 per persoon
  (inclusief 1 kopje koffie chocomelk of thee onderweg),
  kinderen t/m 12 jaar gratis.

  Voor de wandelaars: de route loopt door een gebied waar wild vrij rond kan lopen. U mag uw hond meenemen maar deze moet de hele wandeling aan de lijn.

 • Nog geen agenda items voor deze maand